În sărbătoarea Rusaliilor, un număr impresionant de pelerini din parohiile din Bacău s-au unit în rugaciune la sanctuarul Maicii Domnului din Barați pentru a-l invoca pe Sfântul Duh.

Celebrările au început de sâmbătă seara, cu pelerinajul credincioşilor spre Biserica din Barați. Participanții au fost invitaţi apoi la parcurgerea Căii Luminii. Au urmat recitarea sfântului Rozariu şi Litania lauretană, continuate cu celebrarea Sfintei Liturghii. La sfârşitul acesteia, pe străzile din sat a avut loc o procesiune cu statuia Maicii Domnului. La sfârşitul Liturghiei, parintele paroh Andrei Cocianga a adresat mulţumiri preoților, pelerinilor şi tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei sărbători.

Duminică, la liturghia solemnă de la ora 11.00, sărbătoarea a fost încununată de o prezență numeroasă a preoților la altar dar și de participarea activă a credincioșilor la eveniment. Părintele predicator Irinel Iosub a subliniat importanța darurilor Duhului Sfânt și a credinței în viața noastră.

PUBLICITATE

Biserica din Barați este locul de pelerinaj din Bacău, unde anual, în sărbătoarea Rusaliilor dar și a Adormirii Maicii Domnului, se adună un număr mare de credincioși din împrejurimile orașului, spre a implora darurile Duhului Sfânt și ajutorul Sfintei Fecioare Maria.

[wonderplugin_gallery id=”692″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ