Asociația Județeană de Fotbal Bacău a stabilit datele la care se va disputa barajul pentru deciderea campioanei Ligii a IV-a: 19 și 26 iulie. Ambele partide sunt programate la ora 11.00. Titlul se va decide, astfel, în dublă manșă, tur-retur, între FC Dinamo Bacău, lidera Seriei de Bacău și Viitorul Curița, prima clasată din Seria Valea Trotușului.

Ordinea jocurilor va fi decisă prin tragere la sorți, pe data de 3 iulie. Campioana județului va fi prezentă, în perioada 1-9 august, la barajul de promovare în Liga a III-a.

Federația Română de Fotbal a stabilit, prin tragere la sorți, grupele barajului de promovare în Liga a III-a. În contextul pandemiei COVID-19, s-a renunțat la meciurile în dublă manșă, optându-se pentru grupe de câte trei-echipe, în sistem fiecare cu fiecare, într-un mini-turneu pe teren neutru, la începutul lunii august. Sorții au repartizat campioana Bacăului într-o grupă din care mai fac parte campioana Botoșaniului și cea a Vasluiului.

În prima zi este programată confruntarea Vaslui- Botoșani, în ziua a doua se va juca Bacău- Vaslui, în timp ce ultima zi este rezervată partidei Bacău- Botoșani. Echipa cu cele mai multe puncte va fi declarată promovată în Liga a III-a, în timp ce următoarele clasate vor fi trecute pe lista de așteptare în eventualitatea în care vor exista retrageri de formații, iar locurile din Seriile campionatului nu vor fi completate în întregime.

În ceea ce privește rivalele Bacăului, nici AJF Botoșani și njici AJF Vaslui nu au înghețat campionatele proprii. La Botoșani, lideră este Dante Botoșani, în timp ce în campionatul județean al Vasluiului, prima clasată este Sporting Juniorul Vaslui.


PUBLICITATE