Polițiștii au depistat și reținut un tânăr de 19 ani, bănuit că într-o săptămână ar fi sustras din 9 autoturisme bani și bunuri în valoare de peste 13 000 de lei. Poliţia vă recomandă să nu lăsaţi în interiorul maşinii, nici pentru câteva minute, bani, telefoane mobile, aparatură electronică, genţi sau alte bagaje ce pot ispiti infractorii.

La data de 29 februarie a.c., ca urmare a investigații defășurate, polițiștii de investigații criminale moineșteni au depistat un tânăr de 19 ani, din comuna Măgirești bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că tânărul în cauză, în perioada 22-28 februarie a.c., profitând de neglijența proprietarilor de autoturisme care au lăsat la vedere bunuri de valoare, prin spargerea geamurilor de la 9 autovehicule parcate în municipiul Moinești, ar fi sustras din acestea bani și bunuri în valoare totală de 13 150 de lei.

Cu ocazia cercetărilor au fost recuperate sume de bani și bunuri în valoare totală de 10 000 lei.

Cercetările continua pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.

Faţă de tânărul în cauză s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti, cu propunere de arestare preventivă.

Venim în spijinul tuturor deţinătorilor şi conducătorilor de autovehicule şi vă spunem că puteţi împiedica furturile de şi din autovehicule prin luarea unor măsuri de siguranţă elementare, dar vitale.

În permanenţă trebuie să aveţi în vedere, în primul rând, cauzele care favorizează aceste evenimente neplăcute. Lipsa sistemelor de alarmare şi a dispozitivelor antifurt din dotarea autoturismelor sau folosirea improvizaţiilor, parcarea autoturismului în locuri improprii, dosnice, lăsarea la vedere a unor bunuri tentante, neîncuierea portierelor, toate acestea sunt circumstanţe care îi determină pe cei certaţi cu legea să îşi îndrepte atenţia către maşina dumneavoastră. Bunurile sustrase le oferă posibilitatea obţinerii de câştiguri facile şi imediate, aşa că vă sfătuim să acordaţi importanţa cuvenită prevenirii comiterii unor astfel de infracţiuni.

Cum faceţi acest lucru? Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, bunuri care ar putea atrage atenția infractorilor! Verificaţi dacă portierele sunt încuiate şi asigurate atunci când plecaţi din autoturism, parcaţi maşina, pe timpul nopţii, numai în locuri iluminate şi vizibile şi controlaţi dacă roata de rezervă şi sistemul de închidere a portbagajului sunt asigurate corespunzător.

Dacă sunteţi deţinătorul sau conducătorul unui autovehicul pentru transportul de marfă, asiguraţi-vă că, în perioadele de repaus, maşina este oprită într-o parcare atent supravegheată, iar înainte de a vă repune în mişcare verificaţi încă o dată că încărcătura transportată este în regulă.

Este foarte important să nu ţineţi în autoturism actele de identitate, permisul de conducere, actele de înmatriculare ale maşinii sau orice alte documente.

Respectând aceste câteva reguli şi aplicând măsurile de siguranţă care se impun, noi, poliţiştii, suntem convinşi că nu veţi deveni victime, ci beneficiarii unei vieţi sigure, aşa cum îşi doreşte fiecare dintre dumneavostră!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ