Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata – Comert 2015 este o schema de ajutor de minimis, care urmareste intarirea capacitatii firmelor de promovare a produselor si serviciilor de piata, dar si dezvoltarea si modernizarea activitatii comerciantilor si prestatorilor de servicii de piata.

Pot solicita bani prin acest program firmele sau cooperativele care au ca obiect de activitate comercializarea produselor si serviciilor de piata, au cel putin doi ani de existenta si nu au mai beneficiat de ajutor nerambursabil in ultimii 3 ani.

„Beneficiarii sunt obligati ca, timp de cel putin 3 ani de la acordarea sprijinului financiar nerambursabil, sa mentina investitia si sa pastreze locurile de munca create prin program, in caz contrar, ajutorul acordat se recupereaza”, au precizat reprezentantii OTIMMC Iasi.

PUBLICITATE

Banii se vor da pentru cumparea de echipamente IT, tehnica de calcul (tip PC, format din unitate centrala, server, monitor, imprimanta /copiator/multifunctionala, inclusiv sisteme portabile, licente necesare desfasurarii activitatii, sisteme audio-video,etc.), dar si cititoare pentru cod de bare, cântare electronice cu/fara printer pentru etichetare, aparate de marcat electronice fiscale, echipamente tehnologice – masini, utilaje si instalatii de lucru – inclusiv software-ul aferent, aparate si instalatii de masurare, control si reglare necesare desfasurarii activitatilor pentru care a solicitat finantare, mijloace de transport marfa sau microbuz transport persoane, inclusiv realizarea unui site pentru prezentarea activitatii etc.

Beneficiarii eligibili primesc o valoare a ajutorului de maximum 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA). Valoarea maxima a ajutorului nu poate depasi suma de 135.000 lei pentru fiecare beneficiar. Inscrierea in program, solicitarea acordului de principiu pentru finantare si completarea planului de investitii in vederea obtinerii finantarii se fac on-line, pe site-ul www.aippimm.ro. Aplicatia de inscriere a va fi activa incepând cu 6 iulie, ora 10.00, pâna in data de 15 iulie 2015, ora 20.00.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ