Recent, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat in cadrul unei intâlniri cu fermierii din Suceava, ca fermele de familie reprezinta segmentul clasei de mijloc in agricultura româneasca, acestea putând accesa fonduri europene nerambursabile in valoare de 15.000 de euro, pe proiect.

In acest context, Oficiul Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale (OJFIR) Bacau le recomanda bacauanilor care doresc sa acceseze aceste fonduri europene nerambursabile ca o pot face prin intermediul submasurii 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.

„Potentialii beneficiari trebuie sa aiba in proprietate sau in folosinta o exploatatie agricola incadrata in categoria de ferma mica, pentru o perioada de minimum 10 ani. Dimensiunea unei ferme mici este cuprinsa intre 8.000 si 11.999 SO (valoarea productiei standard).

PUBLICITATE

Sprijinul nerambursabil acordat este de maximum 15.000 de euro pentru o exploatatie agricola fiind acordat in doua transe astfel: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finantare si 25% din cuantumul sprijinului in maximum 3 ani de la primirea deciziei de finantare”, a declarat Andrei Seto, directorul OJFIR Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ