21 iunie 2024
Actualitate”Bani negri (pentru zile albe)”, un serial HBO care se filmează pe...

”Bani negri (pentru zile albe)”, un serial HBO care se filmează pe străzile Oneștiului

Filmarea, pe străzile și la unele instituții oneștene, a unui serial de șase episoade (produs de HBO Europa), este o nouă provocare pentru locuitorii municipiului Onești. Serialul se numește „Bani negri (pentru zile albe)” și are ca regizor pe Daniel Sandu, premiat cu premiul „cel mai bun regizor” la Gala Premiilor Gopo. După cum a menționat Ana Ciobanu, o oneșteancă ce reprezintă casa de producție a acestui serial, „în municipiul Onești cu prilejul filmărilor sunt peste 130 persoane (o parte echipă tehnică, o parte actori și o parte producție).

Realizarea acestui film este un proiect regional despre partea de est a României și am ales pentru filmări orașele Onești și Piatra Neamț pentru că sunt emblematice și arată foarte bine. Filmările au loc pe domeniul public, în spații private, în casele unor oameni, dar foarte mult pe stradă. Ideea este să arătăm o Românie simpatică, acest serial fiind difuzat peste tot în Europa și dacă va avea succes și în America. În principiu este o chestiune pe care HBO și-o propune și anume să promoveze identitatea locală a fiecărei regiuni”.Prezentă recent la o ședință extraordinară a Consiliului Local Onești Ana Ciobanu a mai explicat: „Filmul nu este o radiografie a României, este un proiect de ficțiune, nu are nicio legătură cu vreun documentar, nu relatează realitatea dintr-un oraș sau altul, este pur și simplu o poveste inventată de un regizor ce e de origine din Piatra Neamț și consider că este un proiect cu care putem să ne mândrim mai încolo!”
Cu sufletul de oneșteancă îndrăgostită de orașul natal, absolventă a Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” Ana Ciobanu ne-a dezvăluit și alte lucruri despre realizarea acestui film serial.

„Vom filma la Primărie, la Spitalul Municipal (care arată bine), pe bulevardul Republicii, pe străzile Tineretului, George Călinescu. Vom filma și pe strada Teilor, ce va fi în epicentrul filmărilor, cu aceasta noi am și câștigat echipa creativă! Estetica cinematografică este un pic altfel și acest serial va scoate în evidență faptul că orașul a fost menținut și modernizat cu responsabilitate, cu spirit de răspundere pentru ceea ce înseamnă plan urbanistic. Este greu la un film să treci pe o stradă și să ai cinci feluri de arhitecturi! În timp ce în alte localități a avut loc o modernizare un pic haotică, la Onești a fost păstrată cumva o identitate vizuală foarte clară! Doar zona Primăriei aduce elemente de modernitate, ce sunt bine integrate”, a mai menționat Ana Ciobanu.

Filmul serial „Bani negri (pentru zile albe)” va fi finalizat în cursul anului viitor.

În timp ce consilierul local Alexandru Cristea și-a exprimat speranța că „filmarea acestui serial reușește să aducă un plus de valoare orașului”, fostul primar Emil Lemnaru a arătat că „zona străzii Teilor, ce are o lungime de circa 80 metri, fiind și cea mai scurtă stradă din Onești, este una elegantă, aici locuind constructorii ce au ajutat realizarea Barajului de la Bicaz”.

„Consider că această experiență este cât se poate de benefică pentru orașul nostru, pe lângă partea economică, nu trebuie neglijată nici latura turistică, Oneștiul beneficiind de promovare națională și internațională!”
Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Oneștispot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img