Unul dintre punctele importante pe ordinea de zi a ultimei sedinte a Consiliului Local Bacau a fost alocarea de fonduri catre unele domenii urbane, prin rectificarea bugetara de la mijlocul anului. Consilierul local Cristi Manolache, de la Partidul Ecologist, a spus in interpelarea sa ca, alaturi de colegii sai de partid, se abtine sa voteze, intrucât a cerut de mai multe ori informatii despre investitiile in unele obiective importante, dar nu a primit nici un raspuns. Viceprimarul Iulian Stoican i-a replicat ca prin documentele puse constant la dispozitia tuturor consilierilor locali s-au oferit multe informatii de acest gen.

„Una peste alta, s-au luat bani de la unele domenii unde au ramas sume necheltuite si s-au alocat unor necesitati arzatoare, mai ales in investitiile derulate cu fonduri europene.”
Leonard Padureanu, administratorul public al municipiului Bacau.

Este si cazul celor 250.000 de lei virati Directiei de Servicii Publice pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi, respectiv pentru modernizarea adapostului pentru maidanezii adunati de pe strazi. Au mai fost finantate, suplimentar, toate cele noua proiecte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, printre care modernizarea Insulei de Agrement sau Stadionului Municipal.

Rectificarea a fost votata de 18 consilieri, iar alti trei, cei ai Partidului Ecologist, s-au abtinut. Lucrarile la Insula de Agrement nu au putut incepe la termen si sunt inca suspendate din cauza unei contestatii la stabilirea constructorului. In plus, nici Ministerul Mediului nu a virat banii promisi pentru decolmatarea albiei.