* fiecare beneficiar eligibil poate primi pâna la 135.000 de lei

Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) Iasi anunta ca, incepând cu ziua de marti, 12 iulie, ora 10.00, se lanseaza Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata (COMERT-SERVICII).

Antreprenorii cu afaceri mici si mijlocii cu o vechime de cel putin doi ani vor putea sa obtina ajutoare nerambursabile de la stat, inscriinde-si planurile de investitii pe aplicatia online de pe site-ul www.aippimm.ro. Aplicatia va fi activa doar 10 zile, respectiv pâna pe data de 21.07, ora 20.00. Pentru participarea la program, fiecare solicitant trebuie sa se înregistreze cu user si parola.

PUBLICITATE

Dupa înregistrare, se completeaza online planul de investitii. Ca de obicei, admiterea în Program se va face în ordinea punctajului obtinut la evaluarea planurilor de investitii on-line. Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2016 este de 21.049.000 lei, bani care ajung unui numar de minimum 156 de beneficiari.

„Prin Program, beneficiarii eligibili primesc o valoare a alocatiei financiare nerambursabile (AFN) de maximum 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), valoarea maxima a alocatiei nu poate depasi suma de 135.000 lei pentru fiecare beneficiar”, a transmis prin biroul de presa Anghel Ficu, directorul executiv al OTIMMC Iasi. Aportul propriu este de minim 10%.

Cine poate solicita ajutor nerambursabil

Beneficiari eligibili sunt persoane juridice (societati / societati cooperative), care au ca obiect de activitate comercializarea produselor si serviciilor de piata. Se cere insa ca solicitantii sa nu fi beneficiat de alocatie financiara nerambursabila în cadrul Programului în ultimii 3 ani. In plus, asociatii, actionarii sau administratorii care detin mai multe societati comerciale nu pot aplica în cadrul prezentului program decât cu o singura societate comerciala. Totodata, beneficiarii trebuie sa prezinte dovezi certe privind capacitatea de cofinantare a proiectului.

Ce pot face cu banii

Oferta este destul de generoasa, beneficiarii ajutorului de stat putând sa achizitioneze de la echipamente IT tehnica de calcul (tip PC, format din: unitate centrala, server, monitor, imprimanta/copiator/multifunctionala, inclusiv sisteme portabile, licente necesare desfasurarii activitatii, sisteme audio-video,etc.), la cititoare pentru cod de bare, cântare electronice cu/fara printer pentru etichetare, aparate de marcat electronice fiscale.

Solicitantii mai pot cumpara electro si motostivuitoare, autoutilitare, dar si software pentru comertul on-line, mobilier, birotica si sisteme de protectie a valorilor umane si materiale (ex. sisteme de supraveghere video, sisteme de alarma), instalatii de incalzire sau climatizare aferente spatiului de comert sau servicii etc.

Banii mai pot fi folositi si pentru realizarea unui site pentru prezentarea activitatii solicitantului si a produselor sau serviciilor promovate ori specializarea / perfectionarea profesionala a angajatilor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ