Firmele bacauane incadrate in categoria IMM-urilor vor putea primi subventii europene, daca angajeaza tineri absolventi din promotia 2014, aflati la primul loc de munca.

Pentru aceasta, de vineri, 6 iunie, ora 10:00, si pâna pe 11 iunie ora 16:00, companiile bacauane interesate vor trebui sa se inscrie, doar online (in sistemul informatic Action Web) in schema de minimis (de aproximativ 40 de milioane de euro) in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), lansata recent de Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Mai exact, cererile de finantare nerambursabila pentru POSDRU se vor completa si se vor transmite doar on-line, in limba româna, accesând pagina de internet a AMPOSDRU, sectiunea „Cerere de propuneri de proiecte”. De subliniat ca solicitarile de finantare transmise prin orice alte mijloace vor fi respinse.

„Obiectivul prezentei scheme îl constituie dezvoltarea aptitudinilor de munca ale tinerilor absolventi ai unei institutii de invatamânt secundar si tertiar in 2014, aflati în tranzitie de la scoala la viata activa, prin învatarea la locul de munca si subventionarea locurilor munca în vederea cresterii ratei de ocupare în rândul tinerilor”, prevede schema de minimis.

Subventia va putea fi folosita pentru acoperirea platii unui salariu lunar de 900 de lei, pentru absolventii cu studii medii, si de 1.300 lei, pentru cei cu studii superioare. Prin urmare, o firma poate solicita intre 4.000 de euro, echivalent in lei, si cel mult 200.000 euro.

In schimb, angajatorii vor fi obligati sa mentina posturile nou create (nu persoana angajata initial), pe o perioada de timp cel putin egala cu cea pentru care au incasat subventia, adica minimum 6 luni si de maximum 12 luni.

In plus, companiile vor trebui sa realizeze un plan educational pentru fiecare persoana nou angajata, pentru a proba demersul procesului educational aferent invatarii la locul de munca. Schema de ajutor de minimis se va aplica pâna la 31 martie 2015, in limita fondurilor alocate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ