Producatorii de lapte din judetul Bacau pot primi sprijin de la UE pentru productia livrata in luna iulie, dar si pentru reducerea cantitatii care va ajunge pe piata in trei luni calendaristice. Astfel, beneficiarii acestui sprijin pot primi ajutoare pentru reducerea productiei de lapte, in cuantum de 14 euro/100 kilograme de lapte de vaca (la cursul de 4.4575 lei/euro).

Reducerea pentru care se solicita ajutor trebuie sa fie de minim 1.500 kg si de cel mult 50% din cantitatea livrata în perioada de referinta. Pentru a solicita ajutorul, producatorii de lapte vor depune La APIA un formular de cerere de ajutor la care vor atasa copii ale contractelor cu prim-cumparatorii si copii ale documentelor fiscale care atesta livrarile.

„Depunerea documentelor se va face la sediul Centrului Judetean APIA pe raza caruia solicitantul îsi are domiciliul/sediul social, direct sau prin posta Pâna pe 16 septembrie, formularul de cerere de ajutor se va gasi la sediul Centrului Judetean APIA Bacau, totodata, putând fi descarcat de pe site-ul institutiei www.apia.org.ro”, a precizat Raluca Iacobeanu, purtatorul de cuvânt al APIA Bacau.

PUBLICITATE

Termenele limita pentru depunerea cererilor de ajutor complete, pentru cele patru perioade de reducere care acopera câte 3 luni calendaristice, sunt stabilite astfel: 21 septembrie 2016, la ora 13:00, ora României, pentru prima perioada de reducere – octombrie, noiembrie, decembrie 2016; 12 octombrie 2016, la ora 13:00, ora României, pentru a doua perioada de reducere – noiembrie si decembrie 2016, precum si ianuarie 2017; 9 noiembrie 2016, la ora 13:00, ora României, pentru cea de a treia perioada de reducere – decembrie 2016, ianuarie si februarie 2017; 7 decembrie 2016, ora 13:00, ora României, pentru cea de a patra perioada de reducere – ianuarie, februarie si martie 2017.

Solicitantii de ajutor pot depune o singura cerere de ajutor aferenta unei perioade de reducere, cu exceptia celor care au depus o cerere pentru prima perioada si care pot depune o cerere si pentru cea de a patra perioada. Dupa încheierea perioadei de reducere, în termen de maxim 45 de zile, beneficiarul va depune cerere de plata în limita cantitatii autorizate, iar plata se va efectua dupa realizarea controalelor, cel târziu în a 90-a zi dupa data încheierii perioadei de reducere.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. “O lume nebuna” Subventionare pt scaderea productiei de lapte. A ajuns laptele in magazine la 1 leu litru si nu stim???. Strategii pt a tine preturile sus si a facilita importurile de lapte din UE. UE are o politica mai rea decat comunismul.

LĂSAȚI UN MESAJ