Vestitul artist Goran Bregović a vazut Bacaul, sâmbata seara, dar, mai ales, Bacaul l-a vazut pe Goran Bregović, in concert alaturi de orchestra lui de nunti si inmormântari (Wedding and Funeral Orchestra).

S-a intâmplat asta la Zilele Bacaului, pe vreme buna, unde sârbii si-au demonstrat profesionalismul. Goran Bregović este unul dintre cei mai dedcati culegatori de folclor din Balcani, inclusiv din al nostru, pe care il considera un izvor nesecat, de mare calitate.

De altfel, a concertat de mai multe ori in România, iar sâmbata a imbogatit si publicul bacauan cu o experienta asa cum mai rar se poate vedea. Goran si formatia sa au incântat oameni de pe tot globul pamântesc, din Japonia in SUA, de zece dus-intors ori si inca.

PUBLICITATE

Iar cine stie filmele lui Emir Kusturica, unde Bregovici a contribuit cu muzica, intelege si mai bine natura folclorului de calitate, inclusiv cu lautarie cu tot. Pe scena din Bacau a urcat o formatie restrânsa, atât cât a permis spatiul, dar care a oferit din inima publicului, care a bisat indelung.

Au fost de remarcat si incaltarile unora dintre membrii trupei, niste opinci aproape ca pe la noi. Adica, inca un amanunt care ne-a demonstrat ca, in afara de Marea Neagra, sârbii ne sunt cei mai buni vecini.

Formatia a fost cazata la Hotelul Dumbrava si, ulterior, a plecat in Scandinavia.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Păcat că scena și mai ales sonorizarea nu a fost pe măsura artiștilor…mare păcat, mai ales că un astfel de eveniment de obicei, într-o comună ca Bacăul, e “once in a life time”

LĂSAȚI UN MESAJ