Restaurantul Levisticum a gazduit, sâmbata seara, unul dintre cele mai importante evenimente mondene si de binefacere ale Bacaului. Devenit deja traditie si aflat la a cincea editie, Balul Martisorului, pus in practica de organizatia feminina de voluntariat Inner Wheel, a reunit mare o parte a celor mai importanti oameni ai comunitatii, pentru o strângere de fonduri in scopuri caritabile.

In acest an, fondurile vor fi indreptate catre femeile mai putin favorizate de soarta, victime ale violentei domestice sau ale discriminarilor de ordin social, care intr-un moment al vietii lor s-au impiedicat de erorile unei societati aflate inca in cautarea identitatii. Au fost prezenti oameni de afaceri, oameni politici, conducatori de institutii publice sau de organizatii nonguvernamentale.

Invitata de onoare a serii a fost prezentatoarea si realizatoarea Tv Teo Trandafir, inconjurata cu multa dragoste si admiratie de cei prezenti. Tonica, eleganta, in plina forma, Teo a inveselit atmosfera cu spontaneitatea si umorul sau.

Presedintele Inner Wheel Bacau 2013-2014, Mariuca Boghiu, a spus ca organizatia si-a propus in acest an câteva proiecte, dintre care cel principal este cel intitulat “We for women” (“Noi pentru femei”), tema pe care o are si organizatia – mama la nivel international.

“Ajutorul se adreseaza in special victimelor violentei domestice si ne-am gândit mai ales la femeile asistate in Centrul Maternal Bacau. Vom putea sa le platim cursuri pentru specializari si pentru analizele medicale necesare fiecarei femei. Tot acolo vom face un loc de joaca exterior pentru copiii care se afla alaturi de mamicile lor.

Un alt proiect este achizitionarea de material didactic pentru copiii nevazatori de la Scoala Speciala «Maria Montessori». Vom veni si in sprijinul femeilor din Penitenciarul Bacau, pe care le vom ajuta sa achizitioneze un calculator si o imprimanta, necesare editarii unei reviste intitulata «Nisipuri miscatoare».

De asemenea, sprijinim si tinerele asistate de Asociatia «Betania» carora vrem sa le platim recalificari si analize medicale”
Mariuca Boghiu, presedinta in exercitiu Inner Wheel Bacau

b2

Cristina Petrescu, prima presedinta a Inner Wheel Bacau, cea care a pus bazele organizatiei locale in 2009, s-a referit de asemenea la proiectele din acest an, la beneficiarii strângerii de fonduri ca victime ale violentei domestice. “In demersul nostru, avem sprijinul incântatoarei Teo Trandafir. Am pus foarte mult suflet in aceasta activitate si speram sa fie foarte bine inteles mesajul nostru”, a spus Cristina Petrescu.

Intre doua sedinte foto, intre alergatura de la un invitat la altul, de la microfonul de amfitrioana la alte si alte preocupari menite sa transmita mesajul gazdelor, Teo Trandafir a gasit ragazul sa declare pentru “Desteptarea” ca parerea sa este ca societatea moderna traieste de pe urma unor astfel de actiuni caritabile.

“De generozitatea celor care au depinde bunastarea celor care nu au. Aflata intr-o situatie dificila, o femeie nu poate decât sa ceara ajutor. Daca nimeni nu i-l da, e complicat. Ne-am adunat in Bacau ca sa incercam sa strângem bani pentru femeile abuzate de sotii lor, care au urgenta nevoie de sprijin material, de sustinere financiara, morala, psihologica. Toate lucrurile acestea nu se pot face decât cu ajutorul acestor oameni”, a spus Teo Trandafir.

De mentionat si prezenta unei alte invitate apreciate: fetita Teodora Sava, câstigatoarea locului 2 la concursul de talente Next Star, care a incântat audienta cu vocea sa.

Banii s-au strâns din biletele de tombola si din licitarea câtorva zeci de obiecte sau pachete de servicii provenite din diverse donatii si sponsorizari. Fondurile urmau sa fie contabilizate si indreptate cât mai operativ spre scopurile mentionate.

Sponsorii actiunii au fost Stomdas, Asociatia “Dumitru Sechelariu”, Floraria Evial, Liu Bliu, Alma Comixt, Elite Mob, Cofetaria Mirabel.

Ovidiu PauliucPUBLICITATE