Aparitia Initiativei România Liberala a provocat inca o criza de isterie din partea lui Crin Antonescu, acest personaj ridicol si desuet, dupa cum a fost caracterizat de unii adversari ai sai, a carui lume ori e alba, ori e neagra, fara nuante. Reactiile l-au scos din nou in fata camerelor de luat vederi in chip de personaj cu idei fixe si care vrea cu orice pret sa puna botnita criticilor din interiorul partidului. Dupa exclusii Adriana Saftoiu si Dan Grigore, mai “greii” Calin Popescu Tariceanu si Andrei Chiliman aduna in jurul lor dizidenta anti-antonesciana. Iar asta il face pe Crin tot mai nervos, il face parca si mai zelos in a-si atinge aparentul tel, de a indeparta PNL de liberalismul traditional, doctrina care probabil are potentialul cel mai mare de a oferi solutii pentru iesirea României din mocirla economica in care se zbate.

Coabitarea lui Ponta cu Basescu l-au lasat pe Antonescu in ofsaid. Si in timp ce liderul social-democrat isi consolideaza imaginea de lider al unui partid stabil, chiar si asa, plin de megabaroni si cu mare potential de fraude economice de rang national, Antonescu e tot mai bine asociat cu imaginea baiatului din galerie care striga, fluiera, da din mâini si din picioare, intr-o patologica stare de agitatie, care e vesnic pus pe harta, care poarta dupa el acelasi geamantan ponosit, sarac in idei si bogat in aroganta. Ori asta nu da bine la imaginea sa de prezidentiabil, când anul electoral 2014 bate deja la usa. Ponta s-ar putea sacrifica pentru prezidentiale, ca sa nu mai spunem ca si doctorul Oprescu vine tare pe turnanta. Iar Antonescu ramâne captiv frustrarii sale de a fi fost presedinte interimar vreme de numai câteva zeci de zile, in ciuda loviturii de palat pusa la cale vara trecuta.

Antonescu nu pare sa fi inteles ceva din ce s-a petrecut in 2012 si a ramas incremenit in acelasi proiect tot mai vested impotriva lui Basescu. Ceva constructiv ori nu stie, ori nu poate. In schimb, a stiut sa instaureze dictatura in propriul partid, a carei masura a dat-o prin reactia de o virulenta viscerala in raport cu “Initiativa România Liberala”. Ideile fixe se platesc, iar anul electoral 2014 ar putea fi vremea decontului pentru Crin.