Pentru prima jumatate de an, Primaria Bacau avea in plan sa realizeze venituri proprii in valoare de 101,9 milioane de lei. Incasarile din taxe si impozite au fost, insa, peste asteptari si la data de 30 iunie 2013, când s-a tras linie, bugetul local era de 107,1 milioane de lei, mai mult cu 6,24 de milioane de lei fata de suma planificata.

Datele au fost prezentate ieri, in sedinta CL Bacau, la aprobarea contului de executie bugetara. Veniturile CL Bacau se constituie din taxe si impozite, dar si din cote defalcate din TVA, a explicat Leonard Padureanu, administrator public.

“Fata de ceea ce am estimat noi si Directia Generala de Finante Publice in baza veniturilor de anul trecut, s-a incasat mai mult. Exista firme care se inchid, firme care isi mai reduc activitatea, dar mediul de afaceri da semne ca functioneaza la noi, spre deosebire de alte zone”, a declarat Leonard Padureanu.

PUBLICITATE

Si in privinta cheltuielilor, lucrurile stau bine: in loc de 156.440.120 de lei, s-au facut plati in valoare de 134.948.054 de lei.

“Rezultatul pe primele sase luni este chiar foarte bun, mai mult cu 22 de milioane de lei fata de ce am previzionat” – spune Romeo Stavarache, primarului municipiului Bacau.

Parteneriat Primarie – Consiliul Local – Transport Public: Biletele de autobuz nu s-au scumpit din 2008

Atitudinea pragmatica a Primariei Bacau nu vizeaza doar firmele in care actionar este Consiliul Local, ci si pe agentii economici privati din municipiul Bacau.

Unul dintre acestia este SC Transport Public SA, care a solicitat modificarea tarifelor incepând cu data de 1 august 2013, solicitare care a fost prezentata tot in sedinta de ieri si a fost aprobata de consilieri in unanimitate, fara observatii sau amendamente.

Ultima majorare de tarife a avut loc in 2008. In anul urmator, tarifele au fost doar corectate ca urmare a cresterii cotei de TVA de la 19 la 24 la suta.

“Transport Public SA multumeste Consiliului Local Bacau pentru ca a inteles faptul ca solicitarea ajustarii tarifelor a fost pe deplin motivata de marirea cu 82 la suta a pretului motorinei in ultimii patru ani, mai exact de la 3,2 lei/litru in 2009 la 5,8 lei/litru in 2013, ca si de cresterea indicelui pretului de consum cu 23 la suta in perioada 2009-2013” – a declarat Adrian Botez, directorul SC Transport Public SA.

Subventii pentru mai multi pensionari

“Facem parte din viata comunitatii si intelegem efortul facut de calatorii nostri. Rezonam la acesta, oferindu-le un transport de calitate pentru ca ne pasa de siguranta, timpul si confortul lor”, a mai spus Adrian Botez, directorul companiei. Incepând de astazi, un bilet de calatorie va costa 2 lei in loc de 1,8 lei, ceea ce reprezinta o crestere de 11,1 la suta.

La abonamentul pentru un traseu, majorarea e de nici 10 la suta: de la 53 de lei la 58 de lei. Tot in sedinta de ieri, alesii au aprobat sustinerea de catre CL Bacau a costurilor transportului urban cu mijloace de transport in comun a unor categorii de persoane defavorizate, urcând plafonul veniturilor de la 590 la 630 de lei.

Astfel, vor beneficia de abonament gratuit pe un traseu pensionarii de invaliditate, pensionarii la limita de vârsta si pensionarii de urmas peste 60 de ani care au venituri sub 630 de lei. Urmare a parteneriatului cu SPAS Bacau, Transport Public SA va oferi bacauanilor care au pensii intre 630 de lei si 1.200 de lei, un abonament valabil trei luni care va costa numai 50 de lei.

Autobuze moderne si sigure, bacauani multumiti

An de an, SC Transport Public SA Bacau a facut investitii majore pentru innoirea parcului de masini, astfel ca bacauanii sa beneficieze de un transport modern, rapid, confortabil si sigur. Dovada stau investitiile permanente, care asigura pastrarea standardelor europene de calatorie la preturi mult sub cele practicate in UE.

Ultimele achizitii de mijloace de transport in comun facute de SC Transport Public Bacau au fost cele 10 autobuze de ultima generatie, care respecta cele mai draconice standarde in privinta emisiilor poluante, fiind dotate cu motoare „Euro 5“.

Autobuzele au podea joasa care faciliteaza accesul persoanelor cu handicap, Transport Public fiind singura societate care respecta aceasta obligatie legala a transportatorilor de persoane in judetul Bacau. Efortul financiar al actionariatului companiei bacauane s-a ridicat la aproximativ 2 milioane de euro, care se adauga celor peste 11 milioane de euro investite de-a lungul timpului in formarea celei mai moderne si sigure flote de autobuze din tara.

Silvia Patrascanu
Nelu Brosteanu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Cata fericire e in orasul asta! Toata luea se inghesuie sa vina in Bacau pentru ca aici se traieste cel mai bine in Romania! URAAA! Sa traiti domnule primar si sa ne conduceti multi ani gloriosi spre mandria noastra, a bacauanilor!

LĂSAȚI UN MESAJ