Bacaul a fost, din nou, week-endul trecut, intre 21 si 23 noiembrie, gazda Concursului National de Matematica – Fizica “Vranceanu – Procopiu”, aflat la a XVI-a editie, organizat tot la Colegiul National „Ferdinand I”.

Atât la matematica, cât si la fizica, programa de concurs a cuprins si materia anilor scolari anteriori (exceptie la clasa a IX-a). In final, s-au acordat 24 de premii – premiul I (4) , II (4), III (4) si mentiuni (12) , pe fiecare categorie de studiu (clase de la a IX-a pâna la a XII-a). In total, au fost 118 participanti, din Bucuresti si 25 de judete, iar Bacaul a fost reprezentat de opt elevi.

Locul I a fost obtinut de urmatorii elevi: Condrut Petru (Bucuresti), la clasa a IX-a, Razvan Radu (Bucuresti), la clasa a X-a, Dragos Dumitrescu (Hunedoara), la clasa a XI-a, si Lucian Bicsi (Suceava), la clasa a XII-a. Din Bacau, elevul Iustin Sirbu (clasa a XII-a, CN „Gh.Vranceanu”) a obtinut premiul III.

PUBLICITATE

Pregatit de profesorii Lucian Lazar (matematica) si Florin Curbat (fizica), Iustin s-a aratat incântat ca a reusit aceasta performanta, unica in pregatirea lui pe acest concurs, la care a mai participat si in clasa a IX-a. Comisia de examen l-a avut ca presedinte pe prof.univ.dr. Sebastian Popescu, decanul Facultatii de Fizica a Universitatii „Al.I.Cuza” Iasi.

Elevii se pregatesc acum de o noua provocare: olimpiadele judetene de profil (fizica – in luna februarie si matematica – in martie.)

vranceanu procopiu iustin sirbu

„A fost foarte greu, dar ma bucur ca sunt printre premianti. Este un premiu care echivaleaza olimpiada nationala si care ma va ajuta la admiterea in facultate. Deja ma pregatesc pentru Informatica, la Universitatea Bucuresti.”
Iustin Sirbu, elevul bacauan premiat

„Editia din acest an a fost una cu un nivel ridicat, de mare dificultate. Premiantii s-au remarcat doar la una dintre specialitati. Putini au reusit sa aiba note bune la ambele discipline, matematica sau fizica. Si la proba de baraj, optionala, pentru accederea in lotul largit national, au fost doar 11 elevi.”
prof. Nicu Harasemciuc, director adjunct al Colegiului National „Ferdinand I”, gazda intregului eveniment


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ