Final de sesiune. 27,62 % procent de promovare pe Bacău, la Bac-ul de toamnă

Județul Bacău se situează pe locul al doilea, la nivel național, ca procent al absolvenților de liceu care au luat Bacalaureatul din prima sesiune, la foarte mică distață de primul loc.

Rata de promovabilitate la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, înainte de contestații, este de 71,4%, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Liviu Pop.Anul trecut promovabilitatea înainte de contestații a fost de 66,7%.

Ministrul Educației a spus că la sesiunea de anul acesta s-au înscris 135.513 elevi, au fost prezenți 128.503 și au promovat 91.754.

PUBLICITATE

Totodată, au fost eliminați 179 de candidați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, dintre aceștia 100 din promoția curentă și 79 din cea anterioară.

Liviu Pop a mai spus că sub zece licee din țară nu au avut niciun candidat promovat la Bacalaureat.

Județele cu cea mai mare promovabilitate sunt Sibiu — 83,73%, Bacău — 83,54%, Iași 82,91% și Cluj — 82,75%, iar cel mai mic procent Ilfov — 42,24% și Giurgiu — 50,76%.

“Eu zic că este bine. Este foarte important ce se va întâmpla în august cu cei de la sesiunea a doua”, a susținut demnitarul, care a arătat că nu poate să spună dacă este vorba despre subiecte mai ușoare decât la alte sesiuni.

Liviu Pop a mai afirmat că se va lua în calcul orice propunere de întărire a siguranței la examenul de Bacalaureat.

Referindu-se la eventualitatea modificării structurii Bacalaureatului și introducerea a două tipuri de examen, el a precizat că va exista o amplă dezbatere în acest sens pe Legea educației.

“Din datele pe care le avem poate avem nevoie de această formă de Bacalaureat (n.r. — bacalaureatul diferențiat)”, a menționat Pop.

AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

 1. “Având în vedere și luând in considerare” trendul de până acu’, de curând, explicațiile ar putea fi următoarele:
  1. Existența unor subiecte jenant de ușoare la această sesiune;
  2. Îndepărtarea de la inscriere la bac a celor cu reale șanse de a-l pica (vezi experiența anilor precedenți la anumite licee);
  3. Apariția și dezvoltarea de noi aptitudini (skills) în evitarea camerelor de supraveghere.
  Pentru că nu cred că a apărut “saltul calitativ” (trecerea cantității într-o nouă calitate – dacă vă amintiți) care să ducă la un astfel de rezultat.

 2. A ajuns de ras examenele de capacitate si bacalaureat deorece profesorii sunt slab pregatiti si nu sunt interesati sa faca performanta. Ziua trece , leafa merge noi cu drag muncim , se potriveste de minune aceasta zicala la actualele cadre didactice. Daca nu mai reusim sa copiem la examene , hai sa dam subiecte foarte simple si ne-am facut treaba.Acum profesorii sunt platiti prea mult la cat de putini elevi au la clasa. Mai bine ii cheama la meditatii acasa, e mai simplu ! Sa mearga la provat sa vada cum se munceste.

  • Si profesorii dumneavoastra au fost cam slabi daca v-au dat note de trecere la gramatica limbii romane!
   De ce nu faceti acordul intre subiect si predicat, daca tot va dati cu parerea despre cadrele didactice?Stiti ca sunt si clase de 38-40 de elevi prin unele licee?Stiti ca acei 40 de elevi dintr-o singura clasa nu sunt doar niste simple obiecte de mobilier si ca pot avea personalitati si cerinte diferite pe care trebuie sa le rezolvi in aceeasi ora iar tu esti doar unul?N-ai voie sa-ti bei cafeaua ca la birou!Timp de 6 ore trebuie sa vorbesti si sa fii activ,altfel clasa doarme.

 3. Foarte bine punctat…raspunsul doamnei Marie-Anne.Elevii,chiar daca sunt putini in unele clase au personalitati si nevoi diferite.Dincolo de acest aspect,sa ne gandim cat de dificila si laborioasa este activitatea metodico-stiintifica a unui cadru didactic.Multi cred ca doar intri si iesi de la ore…putini se gandesc la cursuri,referate,sedinte,concursuri,olimpiade etc.Elevii care merg la meditatii sunt cei care,fie vor performanta prin admiterea intr-o institutitie de invatamant superior,fie,au fost dezinteresati pe parcursul anilor de studiu si se trezesc la finalului ciclului de invatamant gimnazial /liceal ca nu pot trece de un examen national.

LĂSAȚI UN MESAJ