13 aprilie 2024
ActualitateBacăul investește în modernizarea Filarmonicii "Mihail Jora": O sală de concerte ultramodernă...

Bacăul investește în modernizarea Filarmonicii “Mihail Jora”: O sală de concerte ultramodernă în curs de construcție

Consiliul Județean Bacău a anunțat începerea lucrărilor de modernizare și eficientizare energetică a clădirii Ateneu, sediul prestigioasei Filarmonici “Mihail Jora”. Cu o finanțare de aproximativ 3 milioane de euro din partea Administrației Fondului de Mediu, proiectul a demarat acum aproximativ două luni.

Declarațiile președintelui Valentin Ivancea au subliniat importanța acestor lucrări pentru orașul Bacău. “Bacăul are nevoie de spații culturale moderne, iar prestigioasa filarmonică «Mihail Jora» are nevoie de un așezământ pe măsură”, a afirmat acesta.

În plus, el a adăugat că a fost demarat un proiect finanțat din bugetul propriu al Consiliului Județean prin care se va reface arhitectura interioară a imobilului, sistemul acustic și cel de iluminat.Scopul final al acestor investiții este crearea unei săli de concerte ultramoderne în Bacău.

“Astfel, într-un termen rezonabil, Bacăul va avea una dintre cele mai moderne săli de concerte din țară, dotată corespunzător, la înălțimea profesionalismului orchestrei noastre simfonice”, a subliniat Ivancea.

“Iar cetățenii municipiului Bacău vor beneficia de un spațiu cultural agreabil și prietenos, demn de orașul european care ar trebui să fim.”

Aceste investiții nu numai că vor moderniza clădirea istorică a Ateneului, ci vor și consolida poziția Bacăului ca un centru cultural de prestigiu în România.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri