Ministerul Educatiei a finalizat concursurile pentru ocuparea functiilor de inspectori scolari generali, inspectori scolari generali adjuncti si directori ai caselor corpului didactic, ce s-a desfasurat pe parcursul a doua luni (11 martie – 19 mai).

La acest concurs, primul dupa anul 2008, au participat 207 candidati, 80 fiind declarati admisi. Astfel, in 21 de judete exista in acest moment inspectori scolari generali cu contract de management, in 20 de judete au fost declarati admisi 28 de candidati pentru posturile de inspectori generali adjuncti, iar pentru posturile de directori ai caselor corpului didactic au fost declarati admisi 31 de candidati. In judetele Calarasi, Cluj, Dâmbovita, Tulcea, Hunedoara, Mures si Salaj echipele manageriale sunt complete.

In Topul Rusinii, la polul opus, se situeaza judetele Arad, Bacau, Harghita, Olt si Vaslui, unde niciun candidat nu a reusit sa promoveze concursul. De altfel, Bacaul a fost singurul judet unde singurul candidat la functia de inspector scolar general (prof. Theodora Sotcan) nu s-a prezentat la examen. In ceea ce priveste echipa din plan secund, cea de inspectori scolari generali adjuncti, cei doi candidati, prof. Alina Pistol si prof. Ana Maria Ergamin, s-au retras din examen, la fel ca si cei doi pretendenti la functia de director al Casei Corpului Didactic Bacau, prof. Gabriel Stan si prof. Nicoleta Neagu.

PUBLICITATE

Ministerului Educatiei a ales organizarea acestor concursuri, pe criterii de competenta manageriala, pentru depolitizarea si profesionalizarea invatamântului românesc, pentru eliminarea oricarei suspiciuni legate de interventia politicului in numirea directa a acestor manageri de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ), prin numiri directe sau delegari de sarcini. Deocamdata, sefii de la ISJ Bacau continua sa conduca institutia cu delegatie, dar asta pâna la emiterea de noi ordine din partea ministerului de resort.

Pâna pe 7 iunie se organizeaza, la nivel de judet, concursurile pentru inspectorii scolari de specialitate, insa conducerea Ministerului Educatiei a anunta ca va veghea la asigurarea cadrului legal si pentru aceste examene.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Sunteti o rusine totala nu in top.
    Cand statisticile dau Bacaul pe locul trei la coruptie iar unii nenorociti {a se citi unii tablagii sau militieni } ridica coruptia la rang de lege ce ar mai putea fi de spus.

  2. Directorii de scoli si licee, sunt ,,numiti” datorita unor mari ,,merite” si dupa ce se vad in ,,fotoliu” devin , majoritatea , dictatori !!!
    Nu se poate face nimic?

  3. S/ar mai fi inscris si alte cd la concurs, dar le/a fost teama ca dosarele le vor fi respinse , recomandari nu aveau. Au aparut si primele rezultate la gradatii…… numai valori pe primele locuri…nepotismul e in floare. Oare, nu face nimeni o sesizare la M.Ed , DNA sa/i mai verificet putin , sa/i mai intrebe de sanatate si de abuzurile repetate pe care le fac. .

  4. Oamnenii care muncesc nu au luat gradatii -sunt ultimii pe lista dar cei ce au xeroxat diplome si au falsificat sunt in frunte.Rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~

LĂSAȚI UN MESAJ