Cei mai buni boxeri sub 19 ani ai României se vor lupta de astăzi și până sâmbătă pentru titlurile de campioni și pentru prezența la Europenele programate în septembrie, în Bulgaria

Bacăul își pune mănușile. Și pășește în ring. O face cu ocazia Campionatului Național de Tineret pe care-l va găzdui de astăzi și până sâmbătă, 17 august. La competiția organizată în Sala de Atletism de SCM Bacău cu sprijinul Consiliului Local sunt așteptați cei mai buni boxeri ai țării cu vârsta până în 19 ani. Miza este, firește, titlul național. Dar nu numai. Competiția va constitui și ultimul criteriu de selecție pentru lotul național de Tineret al României care va participa în luna septembrie, în Bulgaria, la Campionatul European Under 19.

„Această ediție a Naționalelor are o importanță deosebită. Cine se impune aici, merge la Europenele de Tineret din Bulgaria. Prin urmare, așteptăm meciuri de mare luptă care, cu siguranță, vor face și deliciul publicului băcăuan, unul bun cunoscător și mare amator de box, așă cum s-a văzut și la precedentele competiții naționale”, a declarat noul coordonator al lotului național de Seniori, Relu Auraș, care, pe parcursul săptămânii trecute, a organizat în Bacău și un stagiu de pregătire comun pentru reprezentativa de Seniori (cantonată la Onești în această perioadă) și cea de de Tineret.

„Seniorii sunt prezentul, Tineretul constituie viitorul. Este foarte important să alcătuim un mix de calitate care să readucă România în prim-plan la marile competiții internaționale”, a precizat Auraș. La Naționalele de Tineret de la Bacău vor boxa peste o sută de pugiliști la zece categorii de greutate. Gazdele de la SCM și CSM se prezintă cu zece sportivi: Sergiu Apostu (48 kg), Cosmin Toboșaru și Adelin Bălan (ambii 56 kg), Erik Tudor și Valentin Bîrgăoanu (ambii 64 kg), Alex Badea și Doru Cristian (ambii 69 kg), Marwan Alfari (81 kg) și Albert Florescu și Eric Farțade (ambii +91 kg).

„Vizăm măcar două titluri de campioni, însă prioritar este ca boxerii noștri să demonstreze că sunt foarte bine pregătiți și pot face față oricărei provocari”, a spus Relu Auraș. Prima gală a turneului național, programată astăzi, cu începere de la ora 17.00, va fi precedată de proba cântarului și de tragerea la sorți. Bacăul și-a fixat bine mănușile. Tot ce așteaptă acum este gongul de start.