Mai sunt doar 15 zile pâna la debutul editiei cu numarul XXI a Festivalului International “George Enescu”, care a devnit cel mai important eveniment cultural international organizat în România, care pune tara noastra în circuitul cultural al elitelor mondiale.

Editia din acest an (1-28 septembrie 2013) este una deosebita din mai multe motive: Ofera un mix cultural unic, care îl pune în valoare pe compozitorul român George Enescu, alaturi de mari compozitori ai lumii, creatiile lui George Enescu vor putea fi auzite la Bucuresti în interpretarea unica a unor artisti si orchestre faimoase, precum Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle Berlin, London Philharmonic, Münchener Philharmoniker, Royal Philharmonic London, Royal Stockholm Philharmonic sau Academy Saint Martin in the Fields.

Vor urca pe scena Festivalului unele din cele mai importante personalitati ale muzicii clasice internationale, in total, sunt programate peste 150 de evenimente culturale, care vor avea loc la Bucuresti si în mai multe orase din tara: Arad, Bacau, Brasov, Craiova, Cluj, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara.

Primul concert va avea loc duminica 1 septembrie, ora 19,30, la Sala Mare a Palatului. Va oferim si doua informatii care ar putea interesa melomanii bacauani. Luni, 2 septembrie, de la ora 17, la Ateneul Român, sub genericul “Enescu si contemporanii sai”, va concerta Ansamblul ARCHAEUS, dirijor Liviu Danceanu.
Pentru prima data, Bacaul a fost introdus in programul marelui festival interntional. Astfel, vineri, 20 septembrie, la Sala Ateneu, Filarmonica “Mihail Jora”, dirijor Ovidiu Balan, solist Leonel Morales – pian, va sustine un concert extraordinar. In program S. Rachmaninov – Concertul nr. 3 pentru pian si orchestra în re minor op. 30, I. Stravinski – Ritualul primaverii.

Melomanii pot accesa site-ul festivalului www.festival enescu.ro, pentru a afla programul complet, cât si modul de procurare a biletelor, care au fost puse in vânzare din luna aprilie 2013.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ