Judetul Bacau detine un nefericit record in Moldova, in privinta numarului de incendii provocate de instalatiile electrice improvizate. Practic, in primele zece luni ale acestui an, instalatiile defecte si echipamentele electrice improvizate au provocat 192 de incendii în Moldova, soldate cu pagube materiale enorme, dar si cu victime.

Aproximativ unul din sase incendii din totalul celor produse au avut aceste cauze, în perioada ianuarie – octombrie a.c. Conform statisticilor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.), cele mai multe incendii cu aceasta cauza au avut loc în judetul Bacau (50), urmat de judetele Suceava (38), Neamt (35), Iasi (33), Vaslui (20), Botosani (16). Reprezentantii E.ON Distributie spun ca este foarte important ca toti utilizatorii de energie electrica sa acorde atentie permanenta atât modului de functionare a instalatiilor, cât si a receptoarelor electrice, mai ales odata cu venirea sezonului rece, când au loc si cele mai multe incendii provocate de aparatele de încalzit electrice.

„Pentru majoritatea locuintelor, dimensionarea instalatiilor în faza de proiectare nu a avut în vedere utilizarea mijloacelor electrice de încalzire/producere apa calda sau de preparare a hranei (plite, centrale termice electrice, boilere, resouri, radiatoare, calorifere etc.).

PUBLICITATE

De aceea, la achizitionarea unor receptoare electrice în plus fata de dotarea initiala este obligatorie verificarea instalatiilor pentru a determina daca acestea pot prelua în siguranta consumul suplimentar“, spune Sorin Munteanu, purtator de cuvând E.ON. De asemenea, specialistii spun ca mesterii de ocazie implica riscuri vitale, ce nu trebuie sa fie asumate de nimeni sub motivul unor costuri mai mici. Prin urmare, se recomanda sa nu fie folosite instalatii electrice improvizate, sa nu se intervina asupra contorului, sa se utilizeze doar sigurante calibrate la tabloul electric din locuinta, sa se faca lucrari doar de catre personal autorizat, iar instalatiile sa fie verificate periodic.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ