Bacaul seamana tot mai mult a oras parasit de autoritati, in care populatia sufera de pe urma incompetentei, furtisagurilor, relatiilor oneroase si intereselor de grup ale celor care se erijeaza in lideri. Un oras cufundat tot mai adânc in probleme economice majore, in care marii furnizori de servicii edilitare fac ce vor, indiferent ca locuitorii, atâtia câti au mai ramas, se straduiesc sa isi achite darile catre bugetul local si facturile nejustificat de mari. Toate acestea au iesit la suprafata mai abitir in zilele acestea de sarbatoare, transformare in calvar pentru mii de bacauani. Sa le luam pe rând.

Tevile de caldura au crapat din nou, de aceasta data in Cornisa-Milcov, zona in care toata vara s-au ingropat bani in investitiile in relelele de termoficare. La telefonul de serviciu al redactiei au sunat foarte multe persoane care au spus ca au in petrecut Ajunul si zilele anterioare la temperaturi de 14 grade in locuinta, au dormit imbracati alaturi de copiii cu mucii intinsi la nas de raceala si ca, intr-un cuvând, s-au vazut cu sarbatorile stricate de acest furnizor de agent termic in regim centralizat, bolnav in permanenta. Si vor mai avea de tras ponoase de pe urma lui, cât orasul va mai fi brazdat de santurile unde se ingroapa sume colosale in, chipurile, investitii mult-asteptate.
In seara de Craciun, o multime de bacauani au putut doar sa pipaie mâncarea din farfurie sau bradul. De vazut, nu le-au putut vedea fiindca au fost avarii de curent. Prin aceste zone a cazut si internetul si, evident, s-a terminat si programul la televizor mai rau chiar si ca pe vremea raposatului, la ora 20.00. Toate acestea le-am retinut din diverse relatari ale bacauanilor iritati, care au sunat la acelasi telefon al redactiei.

Zilele acestea de trecere dintre ani ne mai aduc o “bucurie”, de aceasta data din partea furnizorului de apa, care de la 1 ianuarie scumpeste iar apa si canalizarea. Facturile tot mai umflate si la acest serviciu sunt deseori la pachet cu avarii, produse pe fondul acelorasi investitii ce nu vor sa isi arate chipul si beneficiile sub nici o forma.

Iar aceasta stare de lucruri din zona edilitara se impleteste cu halul in care este administrat orasul. Ca o gluma amara, poate ca o solutie ar fi nu chiar emigrarea peste hotarele tarii, cum deja au facut multi bacauani. Poate ar fi suficient un pas in afara granitelor judetului, fiindca sunt destule orase in care lucrurile merg mult mai bine. Ni se spune deseori ca astfel de situatii de avarie se intâmpla si la alte case mari. Insa Bacaul nu mai este demult o asa-zisa “casa mare” si nici nu se mai poate compara cu asa ceva.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ