Deputatul Cosmin Necula este noul primar al municipiului Bacau. Acesta a obtinut 35,38 la suta din totalul voturilor valabil exprimate, depasindu-i net pe contracandidatii din PNL si PSRO. Necula a declarat pentru cotidianul Desteptarea ca este pregatit pentru cariera administrativa si ca politica va trece în plan secund. El a adaugat ca este pregatit sa treaca peste toate murdariile de campanie, lansate de contracandidati, afirmând ca Bacaul are nevoie de un consens la nivelul comunitatii si de un nou început, pe drumul cel bun.

Necula a câstigat la pas Primaria Bacau, dupa o campanie atipica, în care a primat mersul din usa-n usa si o comunicare directa cu alegatorii. Rigorile legislative au impus abandonarea manierelor electorale din trecut, afisajul fiind redus strict la panourile amenajate de Primarie. Deputatul PSD a câstigat cursa pentru fotoliul de primar obtinând 35,3 la suta din voturile valabil exprimate. Scorul este notabil, mai ales daca luam în calcul ca procentul lui Necula este mai mare decât scorul cumulat al celor doi urmaritori, Cristinel Manolache (PSRO) si Dragos Luchian (PNL).

index

PUBLICITATE

Dupa trei mandate de administratie PNL, liberalii deconteaza – cu vârf si îndesat – contraperformantele din ultimii ani, mai ales dupa problemele judiciare cu care s-a confruntat fostul primar, Romeo Stavarache, liderul PNL Bacau pâna de curând. Intrat independent în cursa pentru un al patrulea mandat, Stavarache a obtinut putin peste 10 procente, parasind, practic, scena politico-administrativa locala.
„Trec peste atacurile murdare de campanie”

Noul primar al Bacaului a declarat pentru cotidianul Desteptarea ca este pregatit sa treaca peste atacurile josnice de campanie, lansate de contracandidati, si sa lucreze în perspectiva unui consens administrativ menit a readuce Bacaul pe drumul cel bun.

„Scorul de la alegerile locale nu este o întâmplare. Pentru mine, politica se încheie odata cu aceste alegeri. Începe o cariera administrativa la capatul careia îmi doresc ca Bacaul sa fie readus pe drumul cel bun. Sunt gata sa trec peste toate atacurile murdare care au fost lansate în campanie la adresa mea. Acest oras are nevoie de un consens în plan administrativ, astfel încât sa ducem la bun sfârsit proiectele în derulare si sa abordam, cu curaj, un nou mod de a face administratie, axat pe transparenta si comunicare cu cetatenii”, a declarat Cosmin Necula.

Primarul ales a mai spus ca municipalitatea va fi în slujba cetateanului si ca toti cei alesi de bacauani pe 5 iunie trebuie sa constientizeze aceasta realitate. Necula a afirmat ca va impune în Primarie un mod de lucru transparent. Edilul sef a aratat ca va comanda în cel mai scurt timp un audit institutional, acesta urmând a releva situatia concreta în care se afla municipalitatea bacauana.

„Ca primar voi comanda un audit institutional independent, pornind de la ideea transparentei administrative. Auditul va viza, între altele, cele mai importante proiecte aflate în derulare în municipiul Bacau. Din punctul meu de vedere, trebuie sa stim, cu exactitate, de la ce date ale problemei va pleca la drum administratia Cosmin Necula. Sunt multe neclaritati în privinta unora dintre proiecte, iar ele trebuie îndepartate”, a opinat primarul.

index2

„Sunt foarte multe urgente si necesitati care asteapta sa fie prioritizate. Trebuie sa ne apucam de treaba, întrucât timpul nu mai asteapta. Sunt gata sa întind mâna tuturor fortelor reprezentate în cadrul Consiliului Local, în urma alegerilor de duminica. Votul bacauanilor vorbeste de la sine si cred ca suntem datori sa muncim pentru cetatenii acestui oras.”
Cosmin Necula, primarul municipiului Bacau

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

18 COMENTARII

 1. Dar Palar cu Tudorita cand demisioneaza ? Nu o fac doar pentru simplul motiv ca in toamna au nevoie sa fie pusi pe lista deputatilor in locuri eligibile. Nu inteleg ce ii mai trebuie lui Palar (un om laudaros fara valoare) ca doar este deputat de 12 ani. Sa-si plateasca datoriile la curve si cele fata de cetateni cu o demisie. Multumim pentru intelegere.

 2. 1. spor la treaba dle necula!
  2. sa nu uite ca a fost ales de 12% dintre bacauni (1/3 din voturile de la 1/3 cetateni prezenti cu drept de vot); faptul ca are un procent peste suma procentelor candidatilor de pe 2 si 3 nu e relevant pt dl necula si pt noi; cel mult e relevant pentru perdanti!
  3. intelegem ca deputatia a fost degeaba din moment ce dupa cca 15 ani de politica acum doreste sa devina gospodar! gospodari au fost si dl sechelariu si dl benea, mai mult in interes propriu , dovada ca municipiul dar mai ales judetul sunt ffff slabe economic dar mai ales dpv al resurselor umane!! fara Dedeman, Agricola, Pambac si Aerostar…. firme pt care autoritatile nu au facut nimic, judetul ar fi in urma Vasluiului!!!

 3. sper ca primarul ales nicula sa nu-si faca 100 de firme sa cuprinda numai el bacaul cum a facut stavarache nu mai incapea nimeni decit el si acolitii lui mult succes

 4. Promisiunile au trecut. Asteptam realizarile, macar de s-ar realiza jumatate in cat s-a facut sub administatia Stavarache.
  Doresc un oras civilizat, nu pomeni din banii mei.

 5. daca isi imagineaza cineva ca forma asta fara fond, numita Necula va lua macar o singura decizie de unul singur, tare se inseala. in spatele lui vor sta cu pistolul in ceafa si benea si sova. lucian sova. si nimic nu se va face fara voia lor, nici macar o floare nu se va pune in targul asta fara sa iasa si comsionul lor. punem pariu?

  • Greu tare pentru voi sa pierdeti alegerile, nu?! Hai, la munca, ca dupa ce ati distrus orasul asta vad ca inca mai aveti tupeul sa comentati! :)))

 6. eu ma numar printre pensionarii care N-AU iesit la vot. tocmai din motivele aratate mai sus. nu au fost candidati credibili, iar intamplarea face sa-i cunosc pe majoritatea dintre ei. liberalul arogant credea ca va castiga din fotoliu, ca i se cuvine ca si cladirile alea de le inchiriaza prin targ, pesedistul e un gaunos, n-a facut nimic toiata viata lui doar si-a trantit curul in parlament, pustiul ala nu intra la socoteala, legionarul are gargauni in cap, pe melinte nu-l cunosc, ala de la alde, pare sa fi fost ceva, dar in siajul unuia ca tariceanu nu merita efortul sa ies din casa. iar de scripat si stava sunt satul. comentariul meu de mai sus exprima chiar uimirea ca cineva ar putea crede ca un om lipsit de substanta ca necula chiar va fi lasat de capul lui la conducerea primariei. doamne! cata minte ne mai trebuie!!!

 7. Buna ziua domnule primar, in Bacau, zona zimbru, la magazinul ,,Tiss” au ocupat trotuarul pentru pietoni cu scarile magazinului si nu se poate trece. Va rugam luati masuri! Va multumim!

LĂSAȚI UN MESAJ