* Consiliul Local l-a instalat ca primar interimar pe Ilie Birzu, iar viceprimar a fost ales consilierul Raluca Maria Nastase * legislativul local a consfintit si a doua suspendare din functie a primarului Stavarache

Bacaul are, de marti, un nou primar, fie el si interimar, dar si un nou viceprimar. Toate acestea se intâmpla fiindca primarul Romeo Stavarache a fost pentru a doua oara suspendat din functie, dupa ce a fost plasat in arest la domiciliu. Instalarea noii conduceri a orasului a avut loc in cadrul unei sedinte extraordinare a Consiliului Local, for dominat de PNL, in care opozitia practic nu mai exista, in afara a trei consilieri UNPR si unul independent.

Primul punct de pe ordinea de zi a fost luarea la cuostinta a ordinului de suspendare a primarului, o formalitate de recunoastere a ordinului emis de prefect in data de 7 martie. Si, in unanimitate, cu 19 voturi pro, suspendarea a fost acceptata si de Consiliul Local, la fel cum s-a intâmplat si la precedenta suspendare a primarului Stavarache.

PUBLICITATE

RZV_0057

La al doilea punct a fost desemnat primarul interimar, pus in functie pe perioada suspendarii primarului ales. Propunerea venita din tabara liberala a fost viceprimarul Ilie Birzu, pe care palida opozitie nu a avut nici o sansa sa o conteste. Si se pare ca nici nu a dorit acest lucru, din moment ce votul, derulat in procedura secreta, a fost in majoritate acordat lui Birzu. Un singur consilier, independentul Corneliu Jitariu, a votat impotriva. „Nu este un vot impotriva persoanei, ci a stilului defectuos in care liberalii fac democratie”, si-a motivat votul Jitariu.

„Este martea neagra a politicii liberale, dupa suspendarea pentru a doua oara a primarului Stavarache”, a mai spus Jitariu, care a incercat sa faca un bilant al nerealizarilor administratiei Stavarache, intre care Sala Polivalenta sau Spitalul Municipal. El a fost intrerupt de la prezidiu sedintei, fiindca obiectiile sale nu faceau referire la ordinea de zi. In plus, consilierul liberal Neculai Nechita i-a strigat lui Jitariu din celalalt capat de sala ca daca are ceva cu Stavarache, sa mearga la el acasa si sa ii spuna personal.

A urmat si cel de-al treilea punct al ordinii de zi, desemnarea unui consilier local pentru a ocupa functia de viceprimar, in locul lui Ilie Birzu, pe timpul suspendarii lui Stavarache. Dupa cum era de asteptat, propunerea liberala a fost pentru Maria Raluca Nastase, care dintre cele 19 voturi secret exprimate a obtinut 16 voturi pro, o abtinere si doua voturi impotriva. Celalalt viceprimar ramâne Radu Ababei.

Astfel s-a incheiat sedinta care consfinteste al treilea primar al Bacaului pe parcursul mandatului 2012-2016, adica Romeo Stavarache (ales si suspendat de doua ori), Vasile Tescaru si Ilie Birzu (desemnati de Consiliul Local), precum si o noua garnitura de viceprimari. Pâna la alegerile locale, care ar trebui sa aduca stabilizarea situatiei la conducerea orasului, au mai ramas 80 de zile.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ