Consiliul Local Bacau s-a intrunit joi, pentru prima oara, in noua formula rezultata in urma alegerilor locale de la 5 iunie. Au fost prezenti cei 23 de consilieri, noua de la PSD, cinci de la PNL, patru de la PSRo, doi de la ALDE, doi de la PMP si independentul Cristian Ghinghes.

De la bun inceput, s-au format si grupurile politice: cel mai numeros este al aliantei PSD-ALDE-PMP, cu 14 consilieri, care detine astfel majoritatea. Conform procedurilor, fiecare consilier si-a primit certificatul de validare si a jurat sa slujeasca interesele comunitatii.

A venit apoi rândul primarului ales, Cosmin Necula, sa depuna juramântul si sa devina, astfel, primar cu drepturi depline. In cuvântul sau, Necula a cerut sa nu primeze criteriile sau orgoliile politice, ci doar interesele cetatenilor. La finalul cuvântarii, Necula a trasat si primele sarcini spre rezolvare urgenta Executivului Primariei: stârpirea tântarilor si a capuselor, colectarea deseurilor si iluminatul public, capitole unde exista mari probleme.

Alegerea viceprimarilor s-a facut prin vot secret, dar nu a existat nici o surpriza: fiindca s-au aliat cu PSD ca sa formeze o majoritate simpla, formatiunile PMP si ALDE au obtinut posturile de viceprimar, ocupate de Constatin Scripat (care a obtinut 13 voturi pro si 10 contra), respectiv Dragos Stefan (cu 14 voturi pro si 9 contra). Au votat impotriva consilierii PNL (lucru anuntat de liderul de grup Mircea Fechet), insa nu se stie cine sunt ceilalti consilieri care s-au impotrivit.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. prima greseala a domnului primar , asezarea gresita a esarfei tricolore . se pare ca nu a studiat lucruri elementare si sfatuitorii au fost in pauza

    • pe timpul comunistilor asta era ordinea culorilor. ne intoarcem in timp. Felicitari si sa vedem ceva rezultate nu scamatorii pe micile ecrane si prin poze. Domnule Scripat cum ramane cu cainii comunitari?

  2. Ce conteaza cum este asezata panglica, cautam orice defect, important este sa faca ceva pentru oras, sa il sustinem ca sa putem beneficia de lucruri bune ptr Bacau.
    Succes domnule primar!

LĂSAȚI UN MESAJ