16 mai 2024
ActualitateBăcăuanul Mihai Purcaru medaliat cu aur la Euroinvent 2022

Băcăuanul Mihai Purcaru medaliat cu aur la Euroinvent 2022

Volumul „Consemnări de toamnă” (Ed. Lumina Tipo, București, 2021) semnat de col. Tc. (rtr) Mihai Purcaru, din Bacău, a primit încă o Medalie de aur la Salonul de carte tehnico-științifică, artistică și literară deschis la expoziția internațională „Euroinvent 2022”, ediția a 14-a, de la Iași. Aceasta este a șaptea medalie decernată autorului băcăuan în șapte ani de Euroinvent. În juriul Salonului s-au aflat și Valentin Nedeff și Emilian Moșneguțu, de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Cartea scrisă de Mihai Purcaru este, practic, un jurnal în care sunt consemnate cele mai importante aspecte ale vieții autorului, militar de carieră cu o experiență de 44 de ani. Originar din satul Băhnășeni (comuna Pârjol), col. Mihai Purcaru a urcat treptele carierei militare până la comandamentul Armatei a 3-a, unde a fost șeful Biroului Tancuri, dar și locțiitor de Șef de Stat Major al acestei Armate. I-a plăcut să scrie și a ajuns la a noua carte publicată, lângă care stau, însă, contribuții la alte asemenea lucrări și articolele apărute în diferite publicații.

A fost distins cu mai multe medalii de aur și argint, dar și cu numeroase ordine și medalii militare, și este și vicepreședinte al Filialei „Colonel Corneliu Chirieș” din Bacău a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”.
„Sfințirea Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial în satul Băhnășeni, realizat prin efort și susținere financiară proprie, ceremonialul militar-religios organizat la evenimentul de lansare a volumului său «Cartea de aur a comunei Pârjol din județul Bacău» și alte lucrări de mare valoare au scos în evidență spiritul său organizatoric, inventivitatea și patriotismul local” – a scris gr. flot. aer. (rtr) Vasile Florea pe coperta a patra cărții premiate la Euroinvent 2022.



EUROINVENT este cel mai mare salon de invenții și proiecte inovative din estul Europei (cu participanți din peste 30 de țări), singurul din România organizat sub Egida IFIA (Federația Mondială a Inventatorilor, la fel ca și Salonul de la Geneva), respectiv WIIPA. Inițiativa organizării acestui salon aparține președintelui de onoare al Forumului Inventatorilor Români, prof. dr. Ion Sandu, originar de asemenea din județul Bacău.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri