Halterofilul de la SCM Bacău a urcat pe treapta a treia a întrecerilor continentale din Finlanda la smuls, aruncat și total

An de grație pentru Sport Club Municipal Bacău. Pe plan național, dar, în special, internațional. După reușitele atletei Bianca Ghelber, culiminate cu locul 6 la Jocurile Olimpice de la Tokyo și cele două medalii de bronz cucerite de luptătorii Georgiana Antuca și Denis Mihai la Europenele de Juniori de la Dortmund, SCM Bacău își trece în palmares un nou rezultat mare.

De data aceasta, la haltere. Astfel, weekendul trecut, halterofilul băcăuan Andrei Ciobanu a cucerit trei medalii de bronz în cadrul Campionatului European de Juniori & Under 23 derulat la Rovaniemi, în Finlanda.

La U23, sportivul pregătit de antrenorii George și Ion Călin a urcat pe treapa a treia a podiumului la smuls, aruncat și total. La smuls și la aruncat a înregistrat 162 kg, respectiv 187 kg., în timp ce la total i-a lipsit un singur kilogram pentru a cuceri argintul adjudecat de ucraineanul Oleksii Khandus, cu 350 kilograme! Performanța lui Andrei Ciobanu confirmă valoarea școlii de haltere băcăuane în general și a SCM Bacău, în mod special.

Pusă pe picioare imediat după 1990 la inițativa președintelui de atunci al clubului, Dorin Arădăvoaicei, secția de haltere de la SCM a fost susținută permanent, încă de la înființare, de actualul director al grupării băcăuane, Ion Șarban, în primul rând prin găzduirea la sala de lupte-greco romane Letea, ce aparținea la vremea respectivă de SC Letea SA. De altfel, și acum secția de haltere a SCM Bacău se află într-un periplu continuu în căutarea unei locații stabile care să-i asigure toate condițiile necesare.

„Reușita lui Andrei Ciobanu ne bucură peste măsură și ne obligă ca în 2022 să facem tot posibilul ca, în sfârșit, comunitatea băcăuană să poată beneficia și de o «Casă a halterelor», ca răsplată binemeritată pentru seria de rezultate și performanțe înregistrate”, a declarat directorul SCM Bacău, Ion Șarban. Clasat pe locul 5 la Europenele din 2019, de la București, cu un total de 320 kg, Ciobanu a realizat un progres de 29 de kilograme în acești doi ani în care, din motive pandemice, s-a antrenat deseori în locații improprii, cum ar fi curtea casei.

Revenit din Finlanda, halterofilul SCM se pregătește de finala CN Seniori programată la finalul acestei săptămâni și unde are de apărat titlul național cucerit anul trecut. De altfel, în 2020, Ciobanu a reușit o triplă de aur la nivel național, impunându-se atât la Seniori , cât și la Tineret și Juniori.PUBLICITATE