Sâmbătă, 4 aprilie 2015, grupul de inițiativă “Băcăuanii vor piste pentru biciclete organizează”, cu începere de la ora 17:00, “Prima pedalare a primăverii”.

Acțiunea reprezintă primul eveniment ciclist local de anul acesta și este prilejuită atât de venirea primăverii, dar mai ales de lansarea petiției pe care bicicliștii băcăuani vor să o pună pe masa autorităților locale în următoarea perioadă.

Astfel, băcăuanii dispuși să participe la o întâlnire cu bicicliștii din Bacău, să pornească într-o plimbare lejeră pe străzile orașului la apus și să semneze petiția prin care grupul de inițiativă cere Primăriei Bacău să realizeze piste pentru biciclete și să consulte și bicicliștii de fiecare dată când refac o stradă sau modernizează infrastructura rutieră din municipiul Bacău sunt așteptați sâmbătă, la ora 17:00, pe trotuarul de lângă fosta clădire a Bibliotecii Județene (vizavi de Hotel Decebal) – care găzduiește actualul birou al primarului Romeo Stavarache.

PUBLICITATE

Participanții sunt încurajați să vină cu pancarte și alte materiale de susținere a inițiativei.

Îi vom adresa și domnului primar Romeo Stavarache o invitație, în speranța că ne va răspunde și că își va face apariția pentru o discuție civilizată și obiectivă. Sunt câteva luni bune de când am pornit acest demers și autoritățile locale continuă să fie nepăsătoare vizavi de lipsa infrastructurii pentru bicicliști în Bacău. Municipalitatea trebuie să asculte cetățenii pe care îi reprezintă și să răspundă nevoilor lor!
Cristian Ghingheș, inițiator Băcăuanii vor piste pentru biciclete

Traseul pe care îl vor parcurge bicicliștii după strângerea semnăturilor și după eventualele discuții cu autoritățile măsoară 5,5 km: Hotel Decebal – Statuia lui Ștefan cel Mare – str. Oituz -Tribunal – str. Oituz – str. Energiei – str. Mioriței – str. 9 Mai – – Statuia lui Ștefan cel Mare – Centru – Parcul Cancicov. Reprezentarea vizuală a traseului pe Google Maps: https://goo.gl/maps/W998w.

Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru eventualele accidente. De asemenea, aceștia le recomandă participanților la eveniment să fie echipați corespunzător pentru folosirea bicicletei atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Prima oara sa invete regulile de circulatie si dupa sa aiba sa pretentii. Pute-ti incepe prin a va da jos de pe bicicleta cand treceti pe zebra si nu iesind de dupa o masina cu viteza. In al 2 lea rand sa invata-ti sa nu va mai urcati turmentati pe bicicleta si nu in ultimul rand sa ave-ti vesta si stopuri.

    Dupa , mai discutam

  2. Sa inteleg Punisher ca vorbesti din pozitia unui sofer care nu a fortat niciodata culoarea galbena,trecerile de pietoni a dat prioritate mereu si mai pot continua exemplele!!!

LĂSAȚI UN MESAJ