Mai bine de 50 de bacauani s-au reunit sâmbata, 27 februarie, de la ora 13.00, in Parcul Trandafirilor, la o actiune intitulata “Da-ti intâlnire cu o carte”, proiect initiat de Marius Apostol, student in anul III la Facultatea de Stiinte Economice din Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacau si sustinut de o serie profesori din colegiile “Ion Ghica” si “Gheorghe Vranceanu”, dar si câteva asocialtii si organizatii de tineret.

Cei care au ales sa sprijine acest demers prin simpla prezenta in Parcul Trandafirilor rasfoind paginile unor carti au avut de infruntat vremea neprietenoasa, rezistând mai bine de un ceas. Marius Apostol ne-a declarat ca se afla in fata primei intâlniri de acest gen si ne-a asigurat ca vor urma si alte actiuni similare.

Marius Apostol, initiatorul proiecului
Marius Apostol, initiatorul proiecului

“Ideea mi-a venit in urma unei simple plimbari prin Bacau, prin parcul Catedralei si parcul Trandafirilor. Am observat unbaiat care incerca sa citeasca, dar care privea cu neincredere in jur, daca lumea il priveste ciudat. Apoi, in parcul Trandafirilor se organiza orice altfel de activitate, inafara de una culturala. Se facea socializare doar pe telefon si pe tableta, iar multi din acei tineri aveau un limbaj si un comportament denaturat. Vor urma si alte astfel de intâlniri, mai mult decât atât, la aceste actiuni vor fi si lansri de carti, ne dorim sa facem schimb de carti, sa dotam cu carti minibibliotecile din parcuri si sa socializam pe baza cartilor citite”, a spus Marius Apostol, initiatorul proiectului.

Ioana Andrica Ciuraru
Ioana Andrica Ciuraru

“Mi-a placut acest proiect, este o initiativa frumoasa care merita sprijinita. Am venit astazi in parc sa citesc si am ales ‘Inteligenta emotionala’ de Daniel Goleman si cu siguranta voi fi aici si la actiunile urmatoare.”
Ioana Andrica Ciuraru, studenta anul I la Facultatea de Litere a Universitatii “Vasile Alecsandri” Bacau, redactor la Radio U.N.S.R.

Dumitru Ficuta, profesor la C.N. G. Vanceanu
Dumitru Ficuta, profesor la C.N. G. Vanceanu

“Salut aceasta initiativa. Trebuie sa-i facem pe tineri sa citeasca pentru ca este un mare pericol de a creste adulti care nu vorbesc decât cu 1000 de cuvinte. Internetul ii predispune pe tineri la un fel de analfabetism generalizat. De aceea, trebuie sa-i aducem pe tineri in apropierea cartii si sa le insuflam placerea de a citi.”
Dumitru Ficuta, profesor de istorie la Colegiul National “Gheorghe Vranceanu”

Alexandru Druica, elev la C.N. G. Vranceanu
Alexandru Druica, elev la C.N. G. Vranceanu

“Eu citesc o carte cu o poveste interesanta, a unui tip care nu avea succes in viata, dar care a reusit sa se realizeze in viata. Am venit astazi aici pentru ca vreau sa incurajez tinerii sa citeasca. Am vorbit si cu colegii mei, care au spus ca este o idee foarte interesanta, dar cred ca vremea asta rece i-a tinut in casa.”
Alexandru Druica, elev in clasa aX-a la Colegiul National “Gheorghe Vranceanu”

Ion Adumitroaie, pensionar
Ion Adumitroaie, pensionar

“Cea mai nobila si cea mai frumoasa preocupare a unui om, este sa citeasca. Eu am citit foarte mult si chiar am scris poezii, dar nu le-am publicat. Am venit aici sa sustin aceasta initiativa, am doua nepoate si le invat mereu sa citeasca, pentru ca toti oamenii care au ajuns mari in viata lor, toti au citit.”
Ion Adumitroaie, pensionar, fost buldozerist


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ