asociatiile de proprietari trec printr-o perioada dificila * administratorii asteapta acum ziua de salariu sau pensie, in speranta ca macar unii sa-si achite datoriile, iar cu banii incasati sa fie platite o parte din facturile furnizorilor de utilitati

In primele luni ale anului 2016, mai multi administratori s-au declarat multumiti cu privire la nivelul incasarilor. Lucrurile pareau sa fi intrat pe un fagas normal, pâna luna aceasta, când incasarile au scapat de sub control si facturile furnizorilor de utilitati risca sa ramâna neachitate.

Bacauanii si-au schimbat prioritatile in materie de plati, iar dupa cheltuielile facute de sarbatori, se redreseaza mai greu din punct de vedere financiar.

PUBLICITATE

Relaxarea proprietarilor de apartamente nu le cade deloc bine administratorilor asaltati de facturi in aceasta perioada.

Cei care trec printr-o perioada slaba de incasari, au apelat la metode specifice pentru recuperarea debitelor. “Incasarile sunt sub asteptarile noastre in aceasta perioada. Lumea s-a mai relaxat si isi permite sa mai amâne o luna de plata, facturile fiind mai mici.

Pe noi insa, furnizorii nu ne pasuiesc, iar facturile trebuie achitate. O data serviciul furnizat, consumatorul trebuie sa constientizeze faptul ca trebuie sa plateasca utilitatile. Pe cei care nu inteleg acest lucru, ii invitam in instanta”, declara Mariana Gradinaru, administrator la Asociatia de proprietari nr. 1 .

“Ritmul incasarilor a scazut simtitor si in asociatia noastra, dar incercam pe cât posibil sa le reamintim proprietarilor ca au si obligatii, nu numai drepturi. La noi, lucrurile sunt mai simple, pentru ca din 400 de apartamente, daca mai avem 10 consumatori la Thermoenergy”, declara Maria Botez, administrator la Asociatia de proprietari nr. 108 “Ana Ipatescu”

Administratorii ii atentioneaza pe cei care au datorii mai vechi de 90 de zile ca legea le permite sa-i actioneze in judecata, pentru recuperarea datoriilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Cu adevarat datoriile la intretinere sunt o povara pentru multi bacauani.Dar si asociatiile au o vina in acest caz pentru ca au metode de calcul idioata,….daca ai intarziat ti se calculeaza restantele si pe langa suma datorata ,ca lacomia sa nu fie asa simpla se adauga si dobanda la banii care ar fi trebuit sa-i dai.Asta se intampla de exemplu la asociatia 120 St cel Mare.O fi legal,nu zic nu,dar e o metoda de calcul care pur si simplu impovareaza populatia si asa slabita financiar…..

LĂSAȚI UN MESAJ