Pe Aleea Parcului nr. 35 se poate circula doar în șir indian

– căile de acces în și spre blocuri sunt obturate de gardul viu crescut în exces – pe Aleea Parcului, lucrurile au scăpat de sub control, iar locatarii mult prea în vârstă nu se mai pot gospodări singuri – băcăuani care locuiesc sub pasarela Letea reclamă că spațiul verde a devenit o minijunglă

Băcăuanii care locuiesc în zona centrală și în partea de sud a orașului reclamă lipsa de implicare a autorităților locale, în ceea ce privește gestionarea activității legate de toaletare a gardurilor vii și de cositul ierbii.

Astfel de nemulțumiri au ajuns pe adresa redacției de la persoane care locuiesc pe Aleea Parcului, în cartierul Bistrița Lac sau pe strada Mărășești. Oamenii spun că vegetația abundentă le-a obturat căile de acces, iar spațiile verzi au ajuns șerpării din cauza vegetației care a crescut excesiv.

“De două săptămâni dau telefoane la Direcția de Servicii Publice și nu se rezolvă nimic. Am vorbit cu unul dintre responsabilii de acolo și mi-a recomandat să mă resemnez pentru că nu are cum să mă ajute. În urma insistențelor mele, am primit asigurări că săptămâna aceasta vor ajunge niște muncitori să cosească spațiul verde, însă gardul viu rămâne o problemă nerezolvată”, declară Ionel Aniței, administrator la Asociația de proprietari “Mărășești 195”.

Nemaiputând îndura această situație, unii locatari și-au cumpărat foarfece pentru tuns gardul și s-au apucat de treabă. Astfel de situații sunt însă rare, fiind limitate de cei câțiva metri din jurul blocului, însă, la nivel de oraș, gardul viu se întinde pe mii de kilometri. În cartierele cu populație îmbătrânită această îndeletnicire a dispărut.

“Pe Aleea Parcului nr. 35, gardul viu a crescut atât de mult, că folosește acum doar ca umbrar pentru maidanezi. Este o stradă din “capitala Tineretului 2017”! Acești boscheți au devenit un fel de pensiune pentru celebrii câini comunitari din parc. Fetița mea cea mare are aproape 7 ani și plânge de fiecare dată când se înserează și venim acasă de la joacă. Plânge de teama câinilor care latră și a întunericului pentru că nu avem nici un stâlp de iluminat în apropiere. Toaletarea gardului viu este o necesitate pentru locuitorii de pe Aleea Parcului! La fel și celelalte aspect semnalate!”, declară Alexandra Ionas.

Față de aceste probleme ridicate de băcăuani, reprezentanții primăriei declară că toaletarea gardurilor și cositul ierbii de pe spațiile verzi se face dinspre partea de nord a orașului spre sud.

“Gardul viu din Bacău este toaletat prin procedeul de cosit mechanic. Toaletarea gardului viu se face pe cartiere, începând din zona de nord spre sudul municipiului. La acest moment se toaletează gardul viu din zona Alecu Russo. În termen de două săptămâni, estimativ, se va finaliza prima etapă de toaletare, prin cosit mecanic a gardului viu”, declară Sonia Pavelescu, purtător de cuvânt la Primăria Bacău.

La insistențele reprezentanților asociațiilor de proprietari, scuza cea mai des folosită de către angajații Direcției de Servicii Publice este aceea că nu există personal, iar posibilitățile sunt limitate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

15 COMENTARII

 1. Oamenii au devenit nişte puturoşi, oricum. Țin minte că prin ’80-’90 era un “ritual” tunderea gardului la care vecinii se întâlneau cu plăcere…era motivul declanşării unei partide de table sau de socializat împrejurul unei beri “Mărgineni” la litru. Iar noi, ăştia micii, eram “servanții”…adică târâiam frunzele şi crengile cu o bucată de nylon până la tomberon…şi chiar o făceam cu plăcere, era sentimentul că eşti util şi tu la ceva pe lumea asta. Astăzi?! Retarzii ăştia nu-s capabili să arunce biletele la coşul de gunoi în sălile astea de pariuri…darămite să se facă utili societății.

 2. In cartierul CFR, pe bulevardul Vasile Parvan iarba este de statul unui copil iar din cauza coroane copacilor cand iesi cu masina de pe strazile adiacente incomodeaza la vizibilitatea asigurarii!

 3. E mult mai simplu sa stai sa te plangi si sa astepti, cred ca sunt destui oameni in putere care se pot cat de cat autogospodari. Plus ca munca in folosul comunitatii ar trebui sa se puna in miscare……sa i mai scoata la munca!!!

 4. ar trebui asociatiile de proprietari implicate in actiuni de curatenie, nu doar 10 amarati din Directia de servicii publice. Ar trebui gasita o solutie la nivelul orasului de a responzabiliza asociatiile care pot sa se ocupe si de aceste aspecte(sunt multi batrani intr-o asociatie? f. bine, gasiti pe cineva cu bani, evident, care sa faca treaba…). Degeaba are consiliul local in subordinea sa terenurile din oras daca nu se ocupa de ele. Se poate gasi o formula legala astfel incat printr-un HCL, asociatiile de proprietari sa poata administra si ingriji spatiile verzi,terenurile,gradinile blocului, fara drept de inchiriere,vanzare sau instrainare sub orice forma(pt a exclude profitorii….)

 5. Inteleg ca dotarea minima ar trebui sa fie: coasa(motocoasa), grebla sapa foarfeci….iar domnii de la spatii verzi sa fie dotati cu cate doua seturi de telefoane mobile sa ne coordoneze.

 6. Fiecare locatar ar trebui sa iasa sa curete in jurul blocului , nu sa astepte sa vina cei de la primarie. Eu daca as fi in locul primarului nu as mai trimite pe nimeni , ba mai mult a si amenda pe fiecare care nu curata.

  • Da, perfect adevărat s-au invatat sa vina cei de la primărie sa le faca curat în jurul blocului si ei sa stea la geam sa se uite. Aici ar trebui să intervină asociațiile de proprietari prin femeile de serviciu si locatarii blocului respectiv , nu sa stea cu mana întinsă la primărie.

 7. Când era doamna Marcu era foarte curat,tapetat gardul viu,eu locuiesc pe str. Energiei la intersecția cu George Bacovia unde este sensul giratoriu,unde este jale.Sensul acesta este cel mai neîngrijit din Bacău.

 8. Daca ma apuc sa toaletez copacii de pe bulevardul Vasile Parvan cre incomodeaza iluminatul public si receptia tv, risc sa fiu amendat!Ce facem domnule primar si domnule viceprimar?

 9. Așa ceva nu se mai vede nicăieri,suntem un oraș plin de bălării,plătim impozite și taxe pt ce?de curând am vizitat orașul Brașov,Suceava ,nu vezi garduri de fier și bălării cat casa,de ce acolo de poate renunța la garduri pt o mai buna aerisire a orașului,unde nu se pot ascunde boschetari mai ales teama atunci când te întorci noaptea de la serviciu.Domnule primar ,locuiesc în zona aeroportului,bălăriile sunt copaci ,chiar ne este rușine cu un așa oraș.sunt destui romi care primesc ajutor social fara a presta o munca…..punetii la treabă ca sa merite banii pe care ai dați.

 10. De ce nu se spune prin asociatiile de locatari ce trebuie sa facem noi,n-am mai avut o sedinta de asociatie nu mai tin minte de cand şi ar fi multe de spus,vorbesc de Asociatia nr. 124.

LĂSAȚI UN MESAJ