Câteva mii de băcăuani din oraș și din județ au defilat duminică, 25 martie, în cea de-a VIII-a ediție a Marșului pentru Viață la nivel național și a V-a ediție în Bacău. Evenimentul, organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România filiala Bacău, Asociația Tinerilor Ortodocși din România (ATOR) Onești, Ator Roman și Asociația Un Zâmbet, a avut tema „O lume pentru viață”.

Procesiunea a început la ora 17.00 la Biserica Sf. Dumitru și s-a desfășurat pe traseul Pod Narcisa – Bulevardul Republicii – Calea Mărășești – Policlinica Veche – Casa de Cultură – Catedrala Ortodoxă «Înălțarea Domnului» (Statuia Voievodului Ștefan cel Mare). Pe parcurs, convoiului s-au alăturat alte sute de participanți, aceștia așteptând Marșul în parcarea de la Stadionul Municipal și în Piața Tricolorului din fața Casei de Cultură.

„Prin tema acestui an, «O lume pentru viață», dorim să transmitem că scopul mișcării pro-viață este ca toți oamenii să valorizeze viața în mod firesc și să conștientizeze că valorile pro-viață sunt firești pentru om și societate. Dorim să exprimăm clar că atitudinea pro-viață este normalitatea, că nu se bazează pe ceva subiectiv, ci se întemeiază pe firescul lucrurilor.

O lume normală este o lume în care o femeie în criză de sarcină este sprijinită să rezolve problemele cu care se confruntă și că o societate se dezvoltă pe măsura protejării vieții fiecărui copil și fiecărui membru al ei”, a declarat pentru Deșteptarea Răzvan Popovici, reprezentant Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România filiala Bacău.
Alaiul s-a oprit la Statuia lui Ștefan cel Mare, acolo unde s-au ținut cuvântări de către invitați.

„Mulțumesc celor de la ASCOR pentru că ne amintesc că viața este credința noastră, a neamului strămoșesc. Particip cu drag alături de dumneavoastră și preacucernicii părinți, și trebuie să arătăm tuturor că noi suntem viață și trebuie să dăm viață.”
Luminița Maricica Coșa, prefect de Bacău

„Îmi face o deosebită plăcere să mă alătur Marșului pentru Viață, un eveniment devenit deja tradiție. Ediția din acest an are o conotație care vizează nu doar sfera religioasă cât și pe cea laică în contextul declinului demografic și a crizei imigranților din întreaga Europă. Trebuie să ne întoarcem la valorile umanului, iar dintre acestea, viața este, după părerea mea, cel mai important dar de la Dumnezeu.”
Sorin Brașoveanu, președintele Consilului Județean Bacău

Acțiunea a durat aproximativ o oră și jumătate și s-a bucurat de prezența a peste cinci mii de băcăuani de toate vârstele.

Alte articole