– aflati in imposibilitatea de a-si plati datoriile, unii bacauani ajung sa-si vânda casele pe nimic – ei sunt dati in judecata de catre asociatiile de proprietari in vederea recuperarii debitelor – in lipsa banilor, isi intra in rol executorul judecatoresc, iar de aici nu este decât o formalitate ca locuintele sa fie scoase la licitatie

Nu este asociatie de proprietari in Bacau care sa nu fi intâmpinat probleme cu locatarii rau platnici. In majoritatea cazurilor, debitorii au fost constrânsi de instanta sa-si achite sumele restante, dar sunt destule situatii in care proprietarii nu au putut sa respecte decizia judecatoreasca, iar apartamentul a fost scos la vânzare.

De aici, isi intra in rol executorii judecatoresti si doar printr-o minune financiara, oamenii isi mai pot pastra locuinta. In caz contrar, dupa epuizarea tuturor solutiilor ajutatoare si expirarea termenelor de plata, locuintele supuse executarii sunt scoase la licitatie. Anul acesta, Asociatia de proprietari nr. 27 a reusit sa recupereze o parte din datorii din executarea a trei apartamente. Un alt proprietar este pe punctul de a ramâne fara casa, pentru ca a adunat in fisa de la intretinere o datorie de peste 20.000 de lei. Apartamentul cu doua camere care face obiectul executarii silite va fi scos la licitatie pe 15 august 2016.

PUBLICITATE

„La inceputul anului, debitorii au fost obligati la plata sumei de 11.373 lei (reprezentând debitul aferent perioadei ianuarie 2012 – decembrie 2013, penalitati si cheltuieli de executare silita) catre Asociatia de proprietari nr. 27, plus alte cheltuieli. De atunci si pâna acum, proprietarii au adunat in fisa peste 20.000 de lei. S-a facut publicatie de vânzare, iar bunul imobil a fost scos la licitatie publica. Asteptam sa vedem in ce masura putem recupera sumele restante, pentru ca procedura este destul de greoaie”, declara Tatiana Sociu, administrator la Asociatia de proprietari nr. 27 Bacau.

Apartamentul este compus din doua camere si dependinte in suprafata construita de 43 mp, suprafata utila de 34,16 mp si cota indiviza de 9,63 mp teren in folosinta. Imobilul se vinde grevat de urmatoarele sarcini: ipoteca legala in favoarea creditorului Asociatia de proprietari Stadionului nr. 27, sechestru in favoarea creditorului Administratia Judeteana a Finantelor Publice Bacau, ipoteca legala in favoarea creditorului Primaria Bacau – Directia Economica. Toti cei care pretind vreun drept asupra apartamentului scos la vânzare prin licitatie publica, trebuie sa anunte executorul judecatoresc inainte de data stabilita pentru vânzare.

Potrivit procedurilor, apartamentul trebuie expertizat, stabilindu-i-se astfel valoarea. Daca la prima licitatie nu se prezinta nimeni cu pretul cerut, la a doua licitatie pretul scade cu 25 la suta, apoi, cu 50 la suta.

In zona, un apartament valoreaza, la liber, circa 25.000 de euro, in functie de dotari.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Pe mine m-a dat Asociatia de Proprietari in judecata pentru 1000 de lei, dupa ce mi-a pus ipoteca pe apartament pentru aceiasi suma. Au obtinut doar 500 de lei in urma procesului care a durat 2 ani, dar ipoteca a ramas. Asta in timp ce jumatate din locatarii care locuiesc la noi in bloc (marea majoritate chiriasi), nu sunt trecuti de ani de zile la intretinere. Presedintele s-a laudat in fata instantei ca nu sunt datorii la intretinere, in afara de cei 1000 de lei ai mei, dar nu a spus si cate apartamente sunt “goale”, cand de fapt stau cate 3, 4 sau chiar 5 persoane in ele.

LĂSAȚI UN MESAJ