In aceste zile, in intreg judetul Bacau sunt distribuite alimentele care vin sub forma unor ajutoare de la Uniunea Europeana. Este vorba de o cantitate de alimente considerate de baza, de la ulei, faina, la conserve. Daca in mediul rural distributia a inceput, iar beneficiarii s-au grabit sa le ridice, in municipiul Bacau, acestia se lasa asteptati.

Potrivit situatiei prezentata de Prefectura Bacau, institutia care centralizeaza datele, in intervalul 14-29 iunie, ajutoarele au ajuns in depozitele din 19 localitati: Balcani, Berzunti, Buhusi, Cleja, Glavanesti, Lipova, Luizi Calugara, Magiresti, Moinesti, Odobesti, Orbeni, Pîrjol, Podu Turcului, Racaciuni, Sascut, Secuieni, Strugari si Valea Seaca.

Transa a II-a de ajutoare alimentare se va distribui pâna la mijlocul lunii iulie, in 31 de unitati administrativ-teritoriale: Agas, Asau, Balcani, Bârsanesti, Berzunti, Bogdanesti, Brusturoasa, Buciumi, Caiuti, Casin, Cleja, Comanesti, Darmanesti, Dofteana, Ghimes Faget, Livezi, Manastirea Casin, Moinesti, Oituz, Onesti, Palanca, Pîrjol, Poduri, Scorteni, Slanic Moldova, Stefan cel Mare, Târgu Ocna, Târgu Trotus, Tatarasti, Itesti si Sarata. Produsele sunt distribuite de SC Marathon Group SRL. De la primarie, alimentele sunt distribuite beneficiarilor de catre asistentii sociali din primarie.

 

PUBLICITATE

La Racaciuni, de exemplu, jumatate dintre produse au fost deja distribuite. „Avem circa 2.000 de beneficiari. Produsele le distribuim in aceste zile, prin colegii de la asistenta sociala, care au program zilnic”, a declarat Cornelia Popescu, de la compatimentul asistenta sociala din Primaria Racaciuni. Despre conditiile de depozitare, aceasta sustine ca „nu ne putem juca cu aceste alimente, sunt depozitate la racoare, intr-o incapere intunecata.”

20 la suta – distributia in municipiul Bacau

Daca in judet alimentele au ajuns deja in camarile oamenilor, in Bacau, desi distributia a inceput in 30 iunie, bacauanii nu s-au mai inghesuit ca in alti ani.

Persoanele cu handicap de gradul I si II, neinstitutionalizate, adulti si copii, se pot prezenta la centrul de distributie de pe str. 9 Mai, nr.96, care se afla in spatele Scolii „Constantin Platon” (fosta nr.2). Pensionarii cu pensii de pâna la 450 lei vor lua alimentele de la centrul deschis in apropierea Bisericii Catolice „Sfântul Nicolae” (zona centrala). Pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat (ajutor social), cele care primesc alocatie de sustinere familiala, precum si pentru someri, repartizarea produselor se va face la centrul din spatele Directiei de Asistenta Sociala, str. Stefan cel Mare, nr. 17 A. Distribuirea, la toate cele trei centre, se desfasoara zilnic, de luni pâna joi, intre orele 8.00-16.00, iar vinerea, de la 8.00 la 14.00.

„Daca pâna acum, beneficiarii se ingramadeau sa ridice produsele, acum nu se mai intâmpla asa. Facem un apel pe aceasta cale, ca acestia sa se prezinte la punctele de lucru. Alimentele vor fi distribuite pâna pe 11 august.”
Daniela Pozinarea, directorul Directiei de Asistenta Sociala din Primaria Bacau

Beneficiari judet: 171.643
Beneficiari municipiul Bacau: 10.385

Ce contine cutia cu alimente:

1 kg faina, 2 kg malai, 1 punga de paste fainoase (400 g), 2 l ulei, 1 kg zahar, 1 conserva de carne de vita (300 g), 1 pate de ficat de porc (200 g), 1 kg orez, 1 cutie de pasta de tomate (400 g) si 1 punga de fasole boabe (500 g).

Potrivit unei note transmise de Directia Sanitar-Veterinara, primariile trebuie sa respecte mai multe conditii de pastrare a acestor alimente: sa puna la dispozitii spatii suficient de mari, care sa poata fi monitorizate, iar in acest sens, sa monteze un termometru si un umidometru sau higrometru, iar temperaturile inregistrate sa fie inscrise intr-un grafic de monitorizare.

Totodata, produsele trebuie tinute pe rafturi, nu pe jos. Toate alimentele vin in cutii de 8,8 kg. „Acestea nu sunt considerate perisabile. Potrivit indicatiilor de la Directia Sanitar-Veterinara, termperatura nu trebuie sa depaseasca 25 de grade”, a precizat Daniela Pozinarea, directorul Directiei Asistenta Sociala.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. In loc de pachete de la UE ,mai bine locuri de munca !!! De aproape 3 decenii majoritatea romanilor au devenit tigani sau,chiar pe nedrept,toti se distreaza pe seama romanilor,etichetandu-i ca fiind TIGANI.Ce fac politicienii??? Chiar nu le este rusine sa-si vada conationalii asteptand POMANA ????

LĂSAȚI UN MESAJ