Asociatia de proprietari nr. 44 se confrunta in continuare cu persoane care nu declara la timp sau corect consumul de apa.

Din start, asupra acestor persoane planeaza suspiciunea. Ori declara prea putin si se sesizeaza vecinii, ori nu declara deloc si contesta consumul calculat de asociatie. De cele mai multe ori, dupa verificarile in teren facute de administrator, apar neconcordante intre ce declara proprietarul si ce a inregistrat apometrul, iar locatarul este intotdeauna bun de plata.

„Am gasit diferente de câte 10 – 20 metri cubi de apa. De regula, când apar diferente mari de consum la nivel de scara/bloc, acestea se impart la toti locatarii prin aplicarea acelor coeficienti de corectie. Insa, nu mi se pare corect fata de proprietarii care vin la timp cu apa si declara exact cât consuma. Eu mizez in continuare pe corectitudinea locatarilor, pentru ca nici noi nu putem sta toata ziua prin casele oamenilor ca sa le citim apometrele”, declara Constantin Filip, administrator la Asociatia de proprietari nr.44A.

PUBLICITATE

Constantin Filip le atrage atentia proprietarilor ca apometrele au si ele un termen de valabilitate, iar la cinci ani trebuie verificate metrologic. Orientativ, o astfel de verificare costa aproximativ 40 de lei/apometru si se face la firmele de profil. Cu dovada verificarii, locatarii trebuie sa se prezinte la asociatia de care apartin.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Buna ziua , aceasta stire este adevarata . cunosc o doamna care locuieste in blocul de pe 125 B bucegi care la asociatie declara ca nu locuieste in ap. 22 dar ea locuieste acolo . la avizier apare ca la ap 22 sunt 0 persoane .

  2. Nu ar fi o problema daca, la repartizarea diferentelor lunare catre toti locatarii, acestora li s-ar contabiliza si consumul de apa aferent. Astfel, acestia ar avea posibilitatea reglarii in timp a sumelor achitate in avans pentru apa consumata, iar cei cu intarzieri si-ar regulariza balanta cu asociatia fara a-i afecta pe ceilalti. Dar ghici cui nu-i convine sistemul asta?!? Ps indiciu… celor care incaseaza de doua ori sumele respective, lunar de la ceilalti locatari si, ulterior, in momentul in care cei cu intarzieri isi achita restantele.

LĂSAȚI UN MESAJ