Georgiana Antuca la lupte libere, Denis Mihai și Vasile Cojoc la greco-romane s-au remarcat în calitate de vice-campioni la competiția bucureșteană, asigurându-și astfel prezența la CE de la Dortmund

La începutul acestei luni, Bucureștiul a găzduit, sub egida și în organizarea Federației Române de Lupte, o nouă ediție a puternicului turneu internațional de juniori „Dumitru Pârvulescu & Vasile Iorga”. La competiția derulată pe patru spații de luptă, sub atenta monitorizare a arbitrilor internaționali, au participat sportivi din 24 de țări, printre care și națiuni puternice, cu tradiție în lumea luptelor: Rusia, Ucraina, Statele Unite, Turcia sau Republica Moldova”.

România a ținut din nou steagul sus și nu doar din punct de vedere organizatoric. Luptătorii „tricolori” și-au asigurat prezența pe podium la toate cele trei stiluri: lupte libere, lupte greco-romane și lupte feminine. Așa cum ne-au obișnuit, băcăuanii de la SCM au avut și de data aceasta…priză la medalii. Bilanțul băcăuan? Trei medalii, toate de argint. La lupte libere feminin, Georgiana Antuca a demonstrat că a trecut cu bine peste dificultățile impuse de o intervenție chirurgicală și a revenit cu succes în prim-plan, chiar dacă se află în primul său an de juniorat.

Astfel, sportiva antrenată de Victor Donciu, a ocupat locul secund al categoriei 50 kg, în limitele căreia a care a fost învinsă doar de reprezentanta Ucrainei. La greco-romane, Denis Mihai s-a clasat, la rândul său, al doilea, la 55 kg. Și tot precum Antuca, sportivul antrenat de Ion Butucaru a cedat aurul în fața Ucrainei. În fine, un alt luptător pregătit de Ion Butucaru, Vasile Cojoc a avut o evoluție impresionantă la categoria 77 kg de la greco-romane, unde, în calificări, a trecut de concurenți din Ucraina, Israel (de origine rusă) și Ungaria, înainte de a fi învins în finală de reprezentantul Finlandei.

Toți cei trei medaliați ai SCM Bacău și-au asigurat prezența la Campionatele Europene de juniori de la Dortmund ce se vor desfășura în perioada 28 iunie- 4 iulie. De notat că „cei trei mușchetari” ai SCM Bacău sunt beneficiari de Contracte de Activitate Sportivă, fiind cuprinși în proiectul pe Legea 69 depus de clubul condus de Ion Șarban la Primăria și Consiliul Local Bacău.

„Ne bucurăm pentru rezultatele de la București și sperăm ca sportivii noștri să manifeste o formă bună și la Campionatele Europene de lupte pentru juniori din Germania. Totodată, continuăm să credem în posibilitatea între sportivii de top ai Bacăului și administrația publică locală. Acest demers are drept scop susținerea eficientă și transparentă a sportivilor prin intermediul proiectelor de finanțare nerambursabilă dedicate lor”, a declarat directorul SCM Bacău, Ion Șarban.PUBLICITATE