Credinciosii ortodocsi au sarbatorit ieri Duminica Floriilor, prilej cu care, inca de la orele diminetii, au mers la biserica pentru a sfinti „mâtisorii” de salcie. Vremea frumoasa a facut ca numarul bacauanilor prezenti in curtile lacasurilor de cult sa fie semnificativ, acestia sosind in valuri.

Oameni de toate vârstele si din toate categoriile sociale s-au rugat pret de câteva minute, au ascultat slujba, dupa care au mers la casele lor pentru a se bucura de sarbatoare. Lume multa a fost si in curtea Bisericii Precista din centrul orasului. Dintr-o incapere din fata bisericii, trei barbati imparteau credinciosilor crengute cu mâtisori, ce-i drept, cam ofilite. „Sunt cam trecute anul asta pentru ca a fost foarte cald si s-au cam ofilit”, ne-a spus nea Burca, unul din responsabilii cu impartitul de mâtisori.

Oamenii erau imbracati frumos, ca de sarbatoare, dar au fost si câteva doamne care n-au avut cele mai „fericite” tinute pentru aceasta ocazie. Câteva fuste ceva mai scurte si câteva machiaje mai stridente au facut subiectul discutiilor celor mai in vârsta. „Am venit la biserica de Florii pentru ca asa este firesc, sa spunem o rugaciune si sa luam mâtisori sfintiti pe care sa-i ducem acasa, sa-i punem la poarta sau in usa, sa ne fereasca de rele”, ne-a explicat Valeria Asmarandei.

PUBLICITATE

Cornel Hongu a venit la biserica impreuna cu sotia si fiica: „Este o sarbatoare mare si ca in fiecare an, venim toata familia pentru ca asa este crestineste. Dupa slujba mergem acasa, stam la masa, asa cum fac românii”, ne-a marturisit acesta. Probabil ca si masa a fost imbelsugata, post fiind, de Florii a fost dezlegare la peste. Si daca multi spun ca de Florii este ziua florilor, acest lucru a avut acoperire, pentru ca majoritatea credinciosilor au venit la biserica cu lalele, narcise, lacramioare si chiar liliac.

Nici de aceasta data „florarii” ambulanti nu au scapat ocazia sa mai faca un banut, asa ca au dat navala pe la colturi. Chiar nu a contat daca au avut sau nu autorizatie pentru ca a fost Duminica Floriilor si orasul chiar a meritat sa fie plin de flori.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Tiiii…. aista-i tat la moda. Da’bulichea da ci badana are moro pralo. Eu cred ca imberbii aistia fashionanisti se parpoleau di necaz la slujba di pop-corn cand se uitau la minunatia lu aista; da ci catalin botezatu?! Sucar gadjo…poate apare si moda cu ghearile de la lăghi la 20 cm, ca rapănu’ deja e la locul lui :))

LĂSAȚI UN MESAJ