Protest de amploare, în Bacău, și vineri seara

  21

  Poate niciodată nu s-a mai văzut un protest atât de amplu, o solidaritate și o atât de mare diversitate a participanților, așa cum se întâmplă în aceste zile, în Bacău. Un Bacău pe care îl cunoaștem, îndeobște, destul de liniștit chiar și atunci când au mai avut loc ample acțiuni sociale în alte orașe mari ale țării, iar la noi era liniște și pace.

  Unii spun că din decembrie 1989 nu a mai fost așa ceva ca în aceste zile, dar comparațiile sunt relative.

  Iată însă că vineri seară, îndemnați de temperaturi mai omenești și de perspectiva weekendului, centrul orașului s-a umplut de oameni mai mult decât în zilele trecute. Printre ei, perechi de vârstnici, sau oameni de vârstă medie, părinți cu copii în cărucioare sau pe umeri, chiar și un tânăr în căruțul destinat persoanelor cu handicap și mulți alți tineri.

  De asemenea, au fost din nou prezenți oameni din localitățile limitrofe orașului, ca și în serile trecute. S-a scandat îndelung împotriva lui Liviu Dragnea, a Guvernului, a partidului de guvernământ. S-au vânturat intens pancarte mai mari sau mai mici cu diferite mesaje și o mulțime de drapele, cum nici la Ziua Națională nu sunt atât de multe în mâinile băcăuanilor. Pe ansamblu, o mișcare civilizată, a unor oameni pe chipurile cărora hotărârea părea întipărită ca o literă de lege.

  Jandarmii și polițiștii, la fel ca și în serile trecute, și-au îndeplinit misiunea discret și eficient, fără să fie nevoie de vreo intervenție în forță. Blocarea centrului a nemulțumit însă și destui șoferi ce veneau dinspre sudul orașului.

  Un șofer turc rătăcit pe la Casa de Asigurări de Sănătate, la volanul imensului său TIR, a așteptat răbdător indicațiile echipajului de poliție din apropiere și s-a conformat fără probleme.

  Coloana de oameni, întinsă pe sute de metri, a străbătut Strada 9 Mai, strada Nicolae Bălcescu și Calea Mărășești, prin fața instituțiilor Puterii locale, unde însă storurile erau trase temeinic. Astfel poate fi conturată, foarte succint, încă o zi a unei demonstrații de amploare. Iar lucrurile par să continue și în zilele următoare.

  3 februarie 2017

  Posted by Desteptarea de Bacau on Friday, February 3, 2017


  Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

  21 COMENTARII

  1. Mă gândesc că, dacă niste analfabeți pot vota sau chiar pot fi aleși în parlament sa-ti reprezinte interesele, are și doamna aia (sau cine i-o fi scris mesajul) tot dreptul să protesteze.

  2. @Alex, intelegeam ca “doamna“ avea tot dreptul sa protesteze , dar chiar intelege PENTRU CE PROTESTEAZA ??? societatea romaneasca isi exprima, clar, prin REVOLUTIA POKEMONILOR :)….de vede ca sunt la limitele analfabetismului…. doar FRUSTRARILE PERSONALE , si le aduce in strada, frustrari stranse de 27 de ani…..timp in care avea tot timpul din lume sa protesteze dar NU A FACUT -O …..iar cei din carucioarele cu handicap trebuiau sa protesteze cand BOC a taiat drepturile persoanele cu handicap, cand Mariana Campeanu – PNL !!!!!! a impus GRANTUL CU JAPONEZII……si a taiat pe rupte din criterii……..daca vine iar PNL ul !!!! vezi ce disperata este madam GORGHIU ….in comisii….va taia TOT, fraierilor….PNL ul – partidul de suflet a PIROMANULUI de la cotroceni – va va trimite direct spre camerele de gazare……..DIXIT !

   • PERFECT GANDIT SI EXPRIMAT !! Nu pot crede ca exista cineva in tara asta care sa gandeasca altfel…deci nu pot pricepe ce e in capul celor care au pierdut vremea manifestand . urland, pot doar crede ca au adunat durere, frustrare de 27 de ani incoace …PACAT DE TARA ASTA CU ASEMENEA LOCUITORI !!!

  3. Cititi tot,

   Nu Dragnea este ținta, ci programul de guvernare al PSD !

   Nu știu dacă minciuna este incriminată de codul penal, dar când Johannis a declarat în fața presei, a întregii țări, că și-a cumpărat casele din banii de pe meditații, a mințit, ba chiar ne-a și prostit în față. Adică și-a imaginat că suntem atât de proști și o să-l credem! Nu l-a crezut nimeni, dar asta nu a contat prea mult când a ajuns să candideze pentru fotoliul de la Cotroceni! De ce n-a contat? Printre altele și pentru că avea ca adversar un mincinos și mai mare, numitul Ponta Victor!

   Dacă nu de la meditații de fizică(!!!), cu ce bani s-a descurcat atât de bine Johannis după 1990? La început cu banii luați de pe urma intermedierii înfierilor ilegale. Repet: înfieri ilegale! Desigur, penalii propriu ziși erau judecătorii și procurorii mituiți, care au încălcat legea la fiecare înfiere intermediată de Johannis. Reclamat pentru aceste înfieri atunci când a ajuns primar, Johannis a stat liniștit: judecătorii și procurorii cu care fusese în cârdășie la procesele de înfiere au avut grijă de pielea lor ca să îngroape anchetele ce s-ar fi cuvenit să fie demarate în urma nenumăratelor sesizări și reclamații.

   Participarea lui Johannis la acele circa 20 de înfieri ilegale are însă un aspect moral imposibil de trecut cu vederea: ca dascăl, ca profesor, ca primar, ca lider al comunității germane, Johannis se dovedea a fi nedemn de acest statut public! Dincolo de aspectele penale, juridice, aspectul moral, dimensiunea imorală a prestației sale devenea copleșitoare. Neamțul se dovedea un găinar! Un om fără rușine, fără Dumnezeu!

   Să fim bine înțeleși: eu, subsemnatul, condamn nu atât participarea la aceste înfieri făcute prin încălcarea legii, cât „detaliul” că Yohannis nu a fost în stare să se intereseze de soarta copiilor ajunși în Occident pe mâna lui, pe garanția lui. Luat la rost de câțiva ziariști, n-a fost în stare să dea nicio relație cu privire la noii părinți, nici măcar adresa acestora!… Asta după ce la preluarea copiilor i-a amețit pe părinții naturali că vor fi mereu în legătură cu familia cea nouă, că în fiecare an copiii vor reveni în țară etc., etc! Adică Johannis i-a mințit cu sânge rece, total insensibil la dramele sufletești pe care le provoca!

   Așadar, îi reproșez lui Johannis NEPĂSAREA. Și-a luat bănuțul și altceva nu l-a mai interesat pe domnul director de liceu! Nu s-a îngrijit în niciun fel ca bieții copilași să nu ajungă pe mâna criminală a unor traficanți de organe! Nu poate oferi nicio garanție în acest sens.

   Marile tunuri le-a dat Johannis ca primar! Capitolul „retrocedări ilegale” oferă o listă lungă de abuzuri, de furturi propriu zise, fie în favoarea Johannului, fie în favoarea unor cunoscuți. Presa a mai scris câte ceva pe acest subiect, dar nici pe departe câte ar fi de spus!

   Mă întreb de ce presa, mass media din România l-a menajat pe Johannis, i-a ascuns matrapazlâcurile, vecine cu crima câteva. La această întrebare nu am toate răspunsurile necesare. În legătură cu înfierile ilegale știu că în justiție a funcționat o adevărată mafie a înfierilor ilegale. În fruntea nemernicilor s-a aflat, prin soția sa, un însuși ministrul justiției din acei ani, cu peste 200 de înfieri. Așa se face că sute de dosare de înfieri au dispărut din arhiva tribunalelor, ca să li se piardă urma Johannilor din România.

   Nota bene: acea mafie nu a avut culoare politică, ca și ministrul amintit, trecut prin mai multe partide, implicat în mai multe „mafii”!

   Eu unul am încercat pe la diverse posturi TV să intervin. Am cumpărat cu 2500 de euro spațiul a 8 emisiuni la Nașu TV și două le-am consacrat golăniilor lui Johannis, la data aceea era numai primar, nimeni nu-i prevedea ascensiunea politică maximă. La alt post, România TV, invitat să vorbesc despre înfierile făcute de Johannis, abia câteva minute m-au lăsat să vorbesc. La aceeași televiziune, un senator din Sibiu, vorbind despre abuzurile și hoțiile primarului sas, a fost oprit de moderatoare taman când începuse să dezvăluie furturile lui Johannis de la aeroport: milioane de euro dispărute pe semnătura lui WKJ!

   Culmea a fost că Johannis a candidat în 2014 având un dosar penal pe rol, la tribunal. Toată jurisprudența în speța respectivă îl dădea perdant pe Johannis! Așa cum perdanți fuseseră în aceeași speță zeci de primari și alți funcționari publici!…
   Johannis însă a fost găsit și declarat nevinovat, curat ca lacrima, iar președinta completului de judecată, vinovată de acest abuz, a fost răsplătită de noul președinte cu un rang juridic și mai înalt: judecător la Curtea Constituțională.

   În materie penală, situația lui Johannis este șubredă rău. La cele expuse mai sus se adaugă situația doamnei Johannis, dovedită că a falsificat acte de proprietate pentru a-și însuși un imobil! S-au dat deja câteva sentințe, iar ce urmează să se întâmple este condamnarea primei doamne pentru o infracțiune rușinoasă, jenantă! ordinară! Penibilă!…

   Și cu toate acestea Johannis nu acționează ca o persoană care se știe cu musca pe căciulă! Nu ia în calcul ce i se poate întâmpla soției sale, cu mare probabilitate, prin simpla aplicare a legii!

   Te-ai fi așteptat ca Johannis să se comporte în consecință: să caute o soluție de împăcare, de mușamalizare a problemelor pe care le are în justiție familia sa. Probleme în justiție au și adversarii săi, Dragnea și Tăriceanu. Cei doi adversari ai Neamțului trăiesc și ei sub amenințarea unei sentințe „fără suspendare”. Normal, ca între mafioți, era să se ajungă la o soluție, la un troc, și să scape toți trei de pușcărie! Eventual să rămână și prieteni după o așa de frumoasă cârdășie!

   Johannis pare însă că nu se gândește / nu s-a gândit la o împăcare cu cei doi! Oare nu-și dă seama că riscă să-și piardă prima doamnă pentru câțiva ani buni?! Mai că-mi vine să mă mir: Oare vrea Johannis să scape de consoartă cu orice preț?!

   Situația în care se află primii trei oameni din stat ne obligă să comparăm între ele faptele celor trei, faptele pentru care sunt pasibili de o sentință penală.

   Mi se pare deasupra oricărei discuții faptul că dl Liviu Dragnea este cel mai puțin vinovat dintre cei trei! Iar Dl Tăriceanu, dacă este vinovat, vina sa este cu consecințe sociale incomparabil mai mici prin raportare la păcatele marelui blond!

   Și atunci de unde aplombul lui Johannis? De unde „curajul” de a acuza de corupție pe alții, când, împotriva sa, dovezile de corupție și ilegalitate sunt nenumărate și clare, indiscutabile?! Mult mai clare decât în dosarele celorlalți doi.

   Considerăm însă că este o mare greșeală să-l judecăm pe Johannis în persoană pentru mișcările sale ca președinte. El nu-și decide pașii, ci cei care l-au propulsat la Cotroceni îl dirijează. Și care este interesul acestora? Ce urmăresc? De ce îi vor capul lui Dragnea? De ce scot lumea în stradă să scandeze Jos PSD și Jos Guvernul? Cu ce i-a supărat Dragnea pe susținătorii din umbră ai lui Johannis?

   Răspunsul este simplu și toată lumea îl ocolește: NU DRAGNEA ESTE ȚINTA, CI PROGRAMUL DE GUVERNARE AL PSD, PROGRAM GÂNDIT ȘI ASUMAT DE DRAGNEA!

   Pică Dragnea, se alege praful de program! Dragnea înseamnă voința de a impune și realiza programul de guvernare! Cu Dragnea după gratii, colaboratorii săi se vor lepăda de programul de guvernare mai ceva decât apostolul Petru, după ce Iisus a fost arestat!… Cu Dragnea după gratii, PSD iese de la guvernare în câteva săptămîni! Adică ne luăm adio de la programul de guvenare al PSD!…

   Repet: PROGRAMUL DE GUVERNARE CONCEPUT / ASUMAT DE DRAGNEA ESTE ADEVĂRATA ȚINTĂ PENTRU CARE JOHANNIS FACE CE FACE! Și nu face de capul său!

   De ce și pe cine deranjează acest program de guvernare al PSD? Simplu:

   (1) este primul program de guvernare de după 1990. Celelalte guverne, începând cu guvernul Petre Roman și terminând cu guvernul tehnocrat, nu au avut program, nu le-a trebuit așa ceva, deoarece au guvernat după cum li s-a dictat de afară!
   (2) acest program de guvernare, pentru prima oară după 1990, încearcă să oprească declinul generalizat al statului român, încearcă să apere și să impună interesul național ca pilon central al guvernării.

   Pe cine deranjează o politică a interesului național în România?… Dar pe cine nu deranjează dintre prietenii noștri, dintre partenerii noștri?!…

   În concluzie: oameni buni, treziți-vă! Luați și citiți programul de guvernare al PSD! Nu conține tot ce așteptăm noi de la un guvern al nostru, un guvern al românilor și pentru români!

   PSD este departe de a fi acel partid! Dar prin programul de guvernare asumat se înscrie pe traiectoria corectă, la al cărei capăt s-ar putea să ne aștepte politica interesului național ajunsă la guvernarea României. Vrem, nu vrem, în actualul Parlament coaliția PSD – ALDE este totuși singura forță în care se regăsesc cât de cât voitorii de bine pentru România.

   Ion Coja

   • Nu ai inteles nimic. O tii langa. Oamenii care au iesit nu au nimic cu programul lui Dragnea ci impotriva introducerii pe sub pres a unei Ordonante care nu are legatura cu programul de guvernare. O dai cu vina presedintelui, a lui Soros, a Agenturilor dar nu numai ei sunt de vina ci si Asociatia Internationala a Biciclistilor cu sediul in Alexandria. La ora actuala lumea intelege ca trufia si ignorarea oamenilor nu mai poate fi acceptata ca politica de stat.

    • Bine ca ai inteles tu exact ceea ce vroiai sa intelegi. Este foarte simplu sa crezi ca parerea ta este cea legitima. Pana una alta, omul asta a argumentat ceea ce a spus, in vreme ce tu nu ai argumentat. Singura intrebare pe care ti-o pun, si nu e nevoie sa imi raspunzi mie CI TIE, PRIVINDU-TE IN OGLINDA, este daca ai citit OG 13/2017. Daca ai citit si ai opinia pe care o ai, inseamna ca esti prost gramada. Daca nu ai citi-o si ai parerea pe care o ai, inseamna ca esti iarasi prost gramada, numai ca din categoria microbistilor, a celor care isi dau cu parerea despre orice, desi habar nu au nimic.

  4. Niste analfabeti protesteaza. Propun scolarizarea lor, ca mai apoi sa aiba habar pt ce protesteaza. Astia sunt sustinatorii lui Iohanis sase case. Oare nu ar fi bine sa protestati ca vi s au taiat padurile? Valea muntelui este rasa de clica neamtului.Oare nu este bine sa protestati ca bancile va jupoaie de vii si ca multi isi pun streangul datorita politicilor bancare? Oare nu este bine sa protestati pentru imbunatatirea sistemului privind sanatatea? Va mor parinti, bunici, copii, rude , prieteni datorita jafului din acest sector. Oare nu este bine sa protestati pentru calitatea invatamantului? Se scot analfabeti cu diplome universitare si doctorate. Si as mai continua, dar va las pe voi cei care iesiti in strada sa meditati.

  5. Aseară un dobitoc trăgea doi copii după el, unul urla că nu mai putea să meargă celălalt era adormit, dacă era în Norvegia idiotul de ,,tatic,, nu-i mai vedea decât în prezența psihologului, m-a revoltat , unde este protecția copilului?

   • Ce suflet mare ai. Esti plin de bunatate si “inteligenta”. Nu ai inteles nimic dar ai in tine o furie proletara bine inoculata. Mai bine o tii pentru tine.

  6. solicit Politiei amendarea scandalagiilor care disturba linistea locatarilor din zona, dupa ora 22……….AVEM COPII MICI CARE SE TREZESC SPERIATI DIN SOMN DIN CAUZA TROMPETELOR SI URLETELOR ACESTOR POKEMONI…VA RUGAM APLICATI LEGEA 61/1991…..de 5 zile NU se mai doarme in tara asta …..

  7. Ce s-a aprobat de la 1 februarie 2017 de catre Guvernul PSD- GRINDEANU <3….
   – a lansat programul START-UP NATION care prevede un ajutor de 200.000 lei pentru toti cei care vor sa isi deschida o afacere;
   – a eliminat costul biletelor CFR pentru toti studenti, pe toata perioada anului;
   – a crescut salariul minim la 1450 lei;
   – a eliminat 102 taxe nefiscale;
   – a alocat bani pentru toate programele de sanatate publica(buget la sanatate cu 70% mai mare decat anul trecut;
   – a extins programul Hepatita C pentru gradul de fibroza F3;
   – a alocat 770 mil. Lei pentru achizitia vaccinurilor pentru copii;
   – a eliminat formularul 088 privind categoria firmelor platitoare de TVA;
   – a scazut impozitul pe profit la 1% din cifra de afaceri pentru microintreprinderi;
   – a crescut cu 15% salariile din sanatate;
   – a crescut cu 15% salariile din educatie;
   – a crescut punctul de pensie de la 871 lei la 1000 lei;
   – a crescut pensia minima de la 400lei la 520 lei;
   – a crescut bursa stundentilor de la 83 lei/luna la 201 lei/luna;
   – a crescut veniturile lunare pentru asistentii persoanelor cu handicap la valoarea salariului minim;
   – a crescut stimulentul de insertie a mamelor cu copii sub 2 ani, care se intorc la locul de munca de la 530 lei la 650 lei;
   – a crescut indemnizatia minica lunara pentru concediul de crestere a copilului de la 1062 lei la 1232 lei;
   – a eliminat plata CASS pentru veniturile suplimentare;
   – a eliminat impozitul pe venit pentru angajatii sezonieri;
   – a eliminat impozitul pentru tranferul proprietatilor cu o valoare mai mica de 450.000 lei;
   – a aprobat pentru Dezvoltare Locala 2,30 miliarde pentru: 5000 obiective de apa-canal,drumuri; 2500 crese si gradinite,30 camine studentesti;1500 locuinte pentru tineri.

  8. De ce noi cei care am inteles cu adevarat despre ce este vorba, nu iesim si noi in strada, avand in vedere ca nici ceilalti nu au autorizatie pentru protest? De ce lasam ciuma neagra sa sustina arestarile, salariile mici si un presedinte autist care nu iubeste oamenii din tara asta? Va rog, haideti sa aratam ca noi suntem majoritaea care am muncit pentru ca tinerii nostri sa poata merge la scoli linistiti si fara prea multe griji.Nu cred ca e bine ca marea masa care a votat sa taca la nesfarsit. Vom “muri” cu adevarul in brate, daca ii mai lasam pe cei 1,2, sau 5%care ne-au jignit inexplicabil si ne considera neimportanti, sa isi aroge puterea de a schimba guverne si parlamente doar pentru ca asa vor “muschii”lor. Eu sunt gata sa ies in strada doar un semn sa-mi dati. Va imaginati ca un pusti naiv si habarnist se duce acasa si le spune parintilor ca el a daramat guvernul? E rasul de pe lume!

  LĂSAȚI UN MESAJ