3 februarie 2023
-1.1 C
Bacău

Băcăuanii au dansat Hora Unirii în Piața Tricolorului

HomeActualitateBăcăuanii au dansat Hora Unirii în Piața Tricolorului

Băcăuanii au dansat Hora Unirii în Piața Tricolorului

Câteva sute de băcăuani au înfruntat frigul și au ales să petreacă de Ziua Unirii Principatelor în centrul orașului, acolo unde autoritățile locale au organizat o manifestare dedicată acestui eveniment.

Manifestarea a debutat cu intonarea imnului național în interpretarea lui Denis Voicu, elev al Colegiului Național de Arte „George Apostu”, acompaniat de Muzica Militară din Garnizoana Bacău. Partea artistică a fost completată de actorul Viorel Baltag de la Teatrul Municipal Bacovia și cântărețul George Cojocărescu, acesta din urmă reușind să îi prindă pe băcăuani în hore. Subprefectul Gabriel Lupu a transmis mesajul primului-ministru Nicolae Ciucă iar primarul Bacăului, Daniel Stanciu Viziteu, a transmis celor prezenți un mesaj de unitate.Interesant a fost faptul că, în ciuda faptului că a fost Ziua Unirii, politicienii locali au arătat mai mult…dezbinați. Fiecare grup a stat în cu totul altă parte, preferând să nu interacționeze.

Evenimentul s-a incheiat cu Hora Unirii, moment în care toți băcăuanii prezenți s-au unit într-o mare horă. Cei prezenți au apreciat momentul și au plecat acasă cu amintiri plăcute și cu căte un steguleț tricolor oferit de Primărie.

 

Alte titluri
Alte titluri

Opinii
Opinii

Ultimele știri