Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân din cadrul Primăriei Bacău a organizat la sfârșitul săptămânii trecute un nou târg de adopții pentru câinii din adăpost. Evenimentul s-a derulat la locul de joacă destinat animalelor de companie din Parcul Cancicov, „Cuțodrom”, așa cum este cunoscut de iubitorii de animale.

Au fost aduși spre adopție 8 căței de talie mică, 5 dintre patrupede găsindu-și stăpâni, în ciuda faptului că au fost puțini vizitatori, băcăuanii preferând să participe la multitudinea de activități organizate prin diferite zone ale orașului. Chiar și în aceste condiții, cei care au fost prezenți la târgul de adopții au fost foarte hotărâți.

„Sunt acțiuni pe care noi le efectuăm periodic. Prin acest eveniment nu urmărim adopția de aici, la fața locului, ci vrem să atragem atenția băcăuanilor că atunci când își doresc un câine, indiferent de talie, pot găsi pe alese la adăpostul public al municipiului Bacău”, a declarat Dinu Păncescu, șeful Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân.

PUBLICITATE

În acest moment, în adăpostul situat în zona de sud a orașului, în spatele hipermarketurilor, sunt 2800 de câini iar personalul Serviciului capturează în jur de 10 patrupede pe zi. Cei care doresc să adopte un cățel primesc animalul gratuit, sterilizat, cu carnet de sănătate, microcipat și vaccinat antirabic. Adopția se poate face de la sediul adăpostului de luni până vineri între orele 12.00 și 14.00 când este program cu publicul. Următorul târg de adopție va fi organizat în luna septembrie.

Florin Ștefănescu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

 1. Poate multi dintre voi nu stiti un lucru: cainii ajunsi in adapostul public sunt condamnati la moarte !! Ceea ce se povesteste si se promoveaza este doar o parte foarte mica a lucrurilor bune…ca la piata..la vedere sunt asezate capsunile frumoase iar dedesubt toate mizeriile. ADAPOSTUL PUBLIC = LAGAR !!! Lasati-i sa-si traiasca viata in libertate !!! Mai degraba ne-am implica cu totii in sterilizarea lor … daca fiecare bacauan “ar lua la subrat” un caine de pe strada si l-ar steriliza (GRATUIT – va mentionez ca sunt campanii gratuite de sterilizare) am rezolva foarte rapid problema acestui subiect fara sfarsit. NU UITATI SA FITI OAMENI SI SA AJUTATI !!

  • Cind ati fost dvs in adapostul primariei BACAU? Ati vazut dumneavoastra ciini condamnati? Daca sustineti ca sint condamnati, ne spuneti si cum sint executati? Primaria a sterilizat anul trecut 1350 de ciini. E cifra oficiala confirmata de DSV. Tot primaria a alocat 50.000 lei vechi pt o campanie gratuita de sterilizare in 2016. Bacauanii sunau la primarie sa vina cineva sa le ia ciinele de acasa si sa il duca la sterilizat. Desi era gratis. Statistic un ciine in libertate are slabe sanse sa traiasca. Sint boli, sint masini, sint oameni care nu ii iubesc. Daca i iubiti, ii luati de pe strada, ii vaccinati, le asigurati tratamente medicale. Niste resturi de hrana aruncate unui ciine nu inseamna dragoste pt animal.

 2. Ionut, intr-o tara civilizata, cum pretindem ca suntem, locul cainilor fara stapan, fara lesa nu este pe strada asa cum scrii tu aici.
  Nici eu nu sunt de acord cu chinuirea animalelor, ca nici pe strazi nu le este f bine, dar nici sa punem viata lor pe primul loc fata de viata oamenilor, nu este corect.
  Solutia este una singura: cainii maidanezi trebuie adunati de pe toate strazile si cartierele in adaposturi normale nu cu dotari exagerate, sterilizati si ingrijiti pana mor de batranete.
  Asta trebuie sa fie preocuparea Primariei Bacau in frunte cu dl.Necula, ca asa a promis in campania electorala.

  • In zona strandului Letea se actioneaza periodic. Problema e ca acei ciini se refugiaza pe domeniu privat unde echipele noastre nu au acces: Fabrica Letea, Caminul de Batrini, etc. Nu avem voie sa patrundem acolo. Oricum, ciinii sint hraniti de locatarii din zona. Nu sint slabi, au apa si hrana.

LĂSAȚI UN MESAJ