Persoanele vulnerabile sunt ajutate sa ia viata "de la capat"/foto: Liviu Maftei

Peste 50 de persoane care fac parte din categorii vulnerabile s-au intâlnit, marti, la Camera de Comert si Industrie Bacau, in cadrul unui seminar in care au vorbit despre experienta si asteptarile lor privind gasirea unui loc de munca. Evenimentul a fost organizat de Agentia Nationala Antidrog (ANA), in parteneriat cu FSC si Centrul judetean Antidrog.

Seminarul face parte din proiectul “Egalitate pe piata muncii! Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile”, derulat de ANA si finantat de UE. In cadrul acestui proiect sunt oferite servicii de consiliere, de formare profesionala, asistenta pentru persoanele dependente si actiuni prin care agentii economici sunt incurajati sa angajeze persoane vulnerabile.

“Seminarul isi propune sa promoveze acest proiect in special catre grupurile tinta: persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma, tineri peste 18 ani care parasesc sistemul de protectie, persoane consumatoare de droguri si foste consumatoare de droguri. Foarte important pentru acestea este ca avem prevazute activitati in beneficiul lor, si anume consiliere si informare pentru integrare pe piata muncii pentru o mie de persoane, dintre care sunt selectate apoi participantele la cursurile de calificare”, a declarat Iulian Zaulet, manager de proiect.

PUBLICITATE

Pentru Regiunea Nord-Est sunt disponibile 140 de locuri. Cursurile organizate in Bacau vizeaza calificarea in meseriile de patiser si cofetar. Majoritatea persoanelor care beneficiaza de acest program spera sa-si gaseasca un loc de munca, dar exista si unele mai putin increzatoare.

“Am facut cursul de patiser timp de trei luni, sase ore pe zi, cu speranta ca mi-as putea gasi un loc de munca. Pentru mine e insa mai greu din cauza ca sunt bolnava si as avea nevoie de un loc de munca adaptat persoanelor cu dizabilitati”, a marturist Dorina Diaconu.

Astazi, in cadrul aceluiasi proiect va avea loc o masa rotunda care are drept scop sa promoveze egalitatea de sanse in rândul asociatiilor si a angajatorilor din Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ