Cei doi sunt acuzati de ultraj si tentativa de omor

Procurorii bacauani pregatesc pentru export alti bacauani care au lasat urme nesterse in tarile Uniunii Europene. Marius T., in varsta de 34 de ani, este cerut de autoritatile italiene pentru o tentativa de omor, iar Gheorghe C., de 24 de ani, trebuie sa dea socoteala ungurilor pentru un scandal. Cei doi au fost arestati preventiv si, daca nu au afaceri judiciare in Romania, vor fi trimisi plocon in strainatate.

Pe numele lui Marius T. a fost emis mandatul de executare european de catre Procuratura Republicii de pe langa Tribunalul Torino, barbatul fiind acuzat de tentativa de omor. “Fapta s-a petrecut in data de 17 octombrie 2004, in localitatea Nichelino, au precizat autoritatile italiene. Atunci Marius T. l-a lovit de trei ori in abdomen cu un pumnal pe Mihai B., pe motiv ca acesta voia sa reduca sonorul televizorului, pentru a nu deranja vecinii”. Potrivit procurorilor italieni, romanul a fost dat in urmarire generala prin emiterea decretului din data de 21 ianuarie 2005 de catre judecatorul pentru cercetarile preliminare din cadrul Tribunalului Torino. In data de 2 noiembrie 2006, prin sentinta emisa de catre Tribunalul din Torino, Marius T. a fost condamnat la opt ani inchisoare. “Nu am cunostinta de acest mandat, a declarat acuzatul procurorilor bacauani. In 2004 ma aflam in Italia si am stat in camera cu un consatean. Nu-l cunosc pe Mihai B., presupusa victima. In perioada 2002-2003 mi-am pierdut pasaportul si poate ca am fost confundat”. Individul a fost cazat, momentan, in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau si in functie de decizia magistratilor, acesta va fi sau nu trimis in Italia, pentru a da socoteala pentru infractiunea comisa.

Un moinestean s-a luat la bataie cu ungurii

Si pe numele moinesteanului Gheorghe C. a fost emis un mandat de executare european de catre Judecatoria Centrala a Sectoarelor din Buda, Ungaria. Potrivit autoritatilor ungare, in anul 2006, tanarul si alte patru persoane au facut un scandal de pomina in localul Beraria cu Trepte. Cei cinci indivizi aflati intr-o stare avansata de ebrietate s-au dat in spectacol, fortandu-l pe proprietarului crasmei sa intervina. In invalmaseala produsa o persoana a fost ranita grav, determinand patronul sa anunte Politia. Scandalagii au fost dusi la Sectie unde li s-au intocmit dosare penale pentru ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice. Gheorghe C. a fost condamnat la trei ani de inchisoare. “Nu am cunostinta de acest mandat, a declarat acuzatul procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau. In 2006 ma aflam in Ungaria si eram in local cand a fost conflictul. Dar nu am provocat scandal si nu am lovit pe nimeni. Stiu ca a venit politia si ne-a luat pe mai multi din berarie, dar dupa trei zile ne-a lasat sa plecam”. Si Gheorghe C. a fost retinut de politistii bacauani, iar instanta a emis pe numele lui un mandat de arestare preventiva. Daca nu are afaceri judiciare in Romania, moinesteanul are toate sansele sa cunoasca regimul penitenciar din tara vecina. Lili Adochitei

Alte articole