Fotbal/ Sport Club II va sustine “barajul” pentru promovarea in Liga a III-a in compania Vointei Ion Creanga

Criteriu geografic

La urma-urmelor nu e chiar o surpriza; o lasau sa se inteleaga criteriile geografice. Dar, hotarât lucru, va fi o lupta strânsa! Una a orgoliilor; o spun tot criteriile geografice. Asadar, conform imperecherii facute de FRF, Sport Club II si Vointa Ion Creanga isi vor disputa un loc in esalonul trei, in “barajul” programat pe 21 iunie, la Iasi. Pe hârtie, se intâlnesc campioana Bacaului si cea a judetului Neamt. Pe teren, in schimb, va fi un duel al bacauanilor din cele doua echipe. Si inca ce duel!

PUBLICITATE

Din noua, sapte

Trei sferturi din titularii campioanei judetului Neamt sunt bacauani. Incepând cu portarul Gabi Cosa, continuând cu jucatorii de câmp Sergiu Matei, Catalin Bracau, Ionut Panainte, Sorin Ghius si Titi Câmpanu si incheiind cu juniorul echipei, Stefan Duma. La inceputul sezonului, lista bacauanilor din lotul Vointei Ion Creanga a fost si mai lunga, insa, in iarna, Alex Negru si Ionut Furtuna au optat pentru divizionara C Aerostar. Cu precizarea ca Furtuna a fost ofertat, mai intâi, de… Sport Club!

Maestrii promovarilor

Si mai interesant este ca, din cei sapte bacauani ai Vointei Ion Creanga, trei au purtat culorile Mesagerului, gruparea din care a luat nastere Sport Clubul. Mai mult, Ghius, Matei si Câmpanu au pus umarul la promovarea Mesagerului/ Sport Clubului in C, in vara lui 2010. Nu e singura promovare pe care o au la activ cei trei. Anul trecut, pe vremea când evoluau la AS Negri (alaturi de Cosa, Bracau, Panainte, Furtuna si Negru) au câstigat un alt “baraj” de C, de data aceasta impotriva vrâncenilor de la National Golesti.

“Mergem pâna la capat”

Lipsa banilor a impiedicat-o pe AS Negri sa se inscrie in campionatul Ligii a III-a. Asa au ajuns Gabi Cosa si Compania la Ion Creanga, in judetul Neamt. Si asa trag acum la o noua promovare! “Am discutat cu cei din conducere dupa ce ne-am aflat adversara de la si am primit asigurari ca exista conditii pentru sustinerea echipei in C. Suntem constienti ca a fi greu sa câstigam deoarece intâlnim o echipa buna, dar noi ne vom juca sansa pâna la capat”, a spus Cosa.

Intariri de la prima echipa

Fara doar si poate, Vointa Ion Creanga va porni cu sansa a doua in duelul cu SC II. Pe lânga faptul ca doi dintre jucatorii de baza ai nemtenilor, Matei si Ghius ar putea lipsi de la “baraj” din ratiuni de ordin familial, Vointa va avea in fata o formatie ce va beneficia de intariri serioase de la prima echipa, divizionara B Sport Club. De altfel, in ultimele meciuri ale campionatului Ligii a IV-a, la “satelitul” bacauan au evoluat mai multi componenti ai lotului condus de Viorel Tanase: Savu, Adascalitei, Luncanu, Husein, Strugariu, Predoiu sau Curiliuc. Dar asta nu scade cu nimic din atractivitatea “barajului” de la Iasi. Unul care, fara indoiala, va fi câstigat de bacauani. Care anume, ramâne de vazut!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ