Ștefania Alexa, tânăra artistă băcăuană, despre care ziarul Deşteptarea a mai scris în paginile sale, a reușit să treacă cu brio de cele două casting-uri pentru cel de-al doilea sezon al emisiunii de televiziune Vocea României Junior.

Nereușind să depășească etapa preselecțiilor pentru primul sezon, Ștefania nu s-a descurajat și nu a renunțat la visul de a ajunge pe marile scene, crezând foarte tare în talentul ei. Visul băcăuancei a fost să ajungă la audiţiile pe nevăzute, pe scena acestei emisiuni atât de îndrăgită de micuţii artişti, în faţa celor 3 juraţi: Andra, Inna şi Marius Moga.

Ștefania Alexa are 11 ani și este elevă în clasa a V-a la Colegiul Național de Artă “George Apostu” din Bacău (secția pian). Fetița studiază canto de la vârsta de 4 ani cu prof. Claudia Vasilache, care îi este atât mentor cât și prieten. Prima ei apariție pe scenă, la vârsta de 3 ani și 10 luni, i-a făcut pe părinți să realizeze că Ştefania este făcută pentru muzică. De atunci și până în prezent, aceasta a participat la nenumărate concursuri, festivaluri (naţionale şi internaţionale), concerte caritabile şi alte spectacole. Bunicii o susţin foarte mult atât moral, dar mai ales material (pentru ținute, negative, ore de canto, deplasări la concursuri etc).

„Au fost audițiile pe nevăzute, iar Ștefania a ales echipa Andrei. Audițiile sunt în desfășurare pentru că fiecare jurat trebuie să-și completeze echipa până la 9 concurenți. Pentru Ștefania, ascensiunea pe care a avut-o în cadrul acestei emisiuni este un lucru extraordinar. O ajută foarte tare dezinvoltura care o caracterizează. Nu știm unde ne va poziționa acest concurs până la final, însă, important este că a atins această performanță prin forțe proprii”, declară Irina Alexa, mama concurentei

Ștefania așteaptă să împlinească 16 ani pentru a avea acces la preselecțiile pentru Vocea României.

Alte articole