Băcăuanca Georgiana Aniței a înregistrat, cu performanța de 4.449 puncte, un nou record al României de junioare III la hexatlon în cadrul primei etape a Campionatului Național de Probe combinate.

Vechea performanță, 3.939 puncte, îi aparținea din iulie 2013 atletei legitimate la SCM Bacău.

Pentru obținerea noului record, Georgiana Aniței a alergat 100 m garduri în 15,30 secunde, iar 200 m plat în 26,35 secunde, a sărit la înălțime 1,69 m și la lungime 5,81 m, a aruncat greutatea la 10,23 m și a terminat proba de 800 metri în 2:29.29.

“Georgiana deține, din datele pe care le am, cea mai bună performanță a momentului în lume la categoria sa de vârstă. Însă, dacă am vedere numai faptul că ea sare frecvent peste 6 metri la lungime, am convingerea că va doborî chiar la următorul concurs de hexatlon, programat în iulie la Cluj Napoca, recordul abia stabilit. Desigur că proba sa favorită rămâne triplusaltul, unde de asemenea, are cea mai bună performanță mondială a momentului în sală, nu numai la junioare III, dar și la următoarea categorie de vârstă”, a declarat pentru AGERPRES profesorul Cristi Nemțeanu, antrenorul sportivei.

Adolescenta a mai stabilit în acest an patru noi recorduri naționale consecutive în proba de triplusalt junioare III, cel mai recent fiind înregistrat la mijlocul lunii mai, la Balcaniada de la Sliven (Bulgaria), unde a sărit 3,43 m, performanță ce se constituie și într-un record național de junioare II. De asemenea, ea a îmbunătățit cel mai bun rezultat românesc de junioare II și III, în proba de lungime, în care a sărit 6,14 metri.

“V-am spus după Balcaniadă că pot mai mult chiar în acest an și iată că presentimentul meu s-a adeverit, fapt este deosebit de tonic pentru mine. Recordurile naționale la triplusalt, cel de la lungime, iar acum rezultatul de la hexatlon mi-au arătat, chiar la început de sezon în aer liber, faptul că am potențial și că merită să muncesc în continuare foarte mult, deoarece și rezultatele vor fi pe măsură”, a declarat, în exclusivitate pentru AGERPRES, Georgiana Aniței.

Antrenorul său afirmă că prin acel 6,14 la lungime și cu 13,43 m la triplusalt , ea “și-a asigurat baremul pentru a putea fi prezentă la Mondialele de juniori I din Statele Unite”.

“Doar că, ea fiind junioară III, regulamentul nu-i permite sa participe la competiția din acest an. În consecință, mai așteptam și noi un an înainte de a ataca o medalie la Mondialele de juniori II care vor avea loc în 2015, tot în Statele Unite, în Colorado”, a mai precizat antrenorul Nemțeanu.

AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ