24 aprilie 2024
SportBăcăuanca Bianca Ghelber, în fruntea delegației României pentru Cupa Europei la aruncări

Băcăuanca Bianca Ghelber, în fruntea delegației României pentru Cupa Europei la aruncări

Bianca Ghelber, campioana europeană en titre la aruncarea ciocanului, şi Alexandru Firfirică, clasat pe locul şapte la ultimele Campionate Mondiale şi Europene la aruncarea discului, se numără printre cei opt atleţi care vor reprezenta România la Cupa Europei de aruncări de la Leiria (Portugalia), pentru de seniori şi tineret, conform paginii de Facebook a Federaţiei Române de Atletism.

Competiţia europeană, care a ajuns la a 23-a ediţie, se desfăşoară în zilele de 11 şi 12 martie la Leiria, care a mai găzduit competiţia în 2014, 2015, 2018 şi 2022. Competiţia este onorată de 319 sportivi (171 băieţi şi 148 de fete) din 40 de ţări.

Delegaţia României cuprinde opt sportivi: Mihăiţă Micu (CSM Vaslui) – ciocan, Alexandru Firfirică (CSA Steaua Bucureşti/CSM Oneşti) – disc, Marius Musteaţă (CSA Steaua Bucureşti) – greutate, Denis Both (CSM Arad) – suliţă, Cristian Meheş (CS Crişu Oradea, CS Farul) – ciocan (U23), Bianca Ghelber (SCM Bacău/ CSA Steaua Bucureşti) – ciocan, Adela Stanciu (CS Dinamo Bucureşti) – ciocan şi Andreea Lungu (CSM Bucureşti) – disc (U23).Sportivii sunt însoţiţi de antrenorii Mihaela Melinte şi Teodoru Agachi şi medicul Vasile Oşean, iar Ana Mirela Ţermure -e conducătorul delegaţiei.

Finala feminină de la aruncarea ciocanului este prevăzută duminică, iar finala de la disc masculin are loc sâmbătă seară.

În proba feminină de aruncarea ciocanului participă 32 de sportive din 22 de ţări, iar Bianca Ghelber este favorită, având cea mai bună aruncare din acest sezon cu 73,09 m. Italianca Sara Fantini are a doua performanţă a sezonului cu 72,51 m.

La disc masculin sunt înscrişi 30 de sportivi şi 21 de ţări. Cea mai bună performanţă a sezonului este deţinută de germanul Mika Sosna (65,57 m), în timp ce Firfirică a reuşit 62,57 m în acest an.

La ediţia 2022, Alexandru Novac a avut cea mai bună evoluţie din delegaţia română, ocupând primul loc la aruncarea suliţei. La ciocan, Ghelber a fost a noua, iar Firfirică al şaselea la disc. AGERPRES

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri