Vremea calda si frumoasa de la sfârsitul saptamânii trecute a fost un punct forte al reusitei celei de-a VI-a editie a Bacau Streetball Challange, un eveniment organizat de Asociatia STEP România Bacau, cu sprijinul Consilului Local Bacau. Timp de doua zile, sâmbata si duminica, zona din fata hotelului Decebal a fost luata cu asalt de sute de iubitori ai sportului cu „cos”.

Intre acestia s-au numarat cele 45 de echipe inscrise in competitie care si-au disputat suprematia sub „cos”, plus alte zeci de participanti la concursul de Slam Dunk sau la intrecerile organizate pentru public.

Atmosfera a fost completata de muzica buna, animatie si alte surprize organizate de voluntarii Asociatiei STEP. In ciuda faptului ca participantii veniti din toata tara si chiar si din strainatate se cunosc intre ei si chiar au legat prietenii puternice, atunci când s-au infruntat nu s-au menajat deloc, jocul aprig aducând si situatii de accidentari.

Situatiile de acest gen au fost rezolvate cu succes tot de voluntarii asociatiei organizatoare care au fost pregatiti si certificati si pentru astfel de evenimente, mai putin placute. De remarcat ca, in prima zi, la „sesiunea” de seara au fost invitati in calitate de spectatori si participantii de la festivalul de teatru I.D. Fest, care erau intr-o pauza intre reprezentatii.

Astfel, centrul Bacaului a fost pentru aproximativ doua ceasuri, probabil, locul cu cei mai multi tineri la un loc din tara. „Este un week-end cu foarte multi tineri in centru orasului, ceea ce ma bucura foarte mult, si vreau ca pe viitor, Bacaul sa fie mereu plin de tineri”, a declarat Gabi Postolache, presedintele Asociatiei STEP Romania Bacau si organizatorul Streetball Challenge. Dintre oaspetii sositi de peste hotare am stat de vorba cu trei tineri pasionati de acest sport.

Brian Butler, James Chute si Joel Henry 5632
Brian Butler, James Chute si Joel Henry 5632

Primul dintre ei, Brian Butler, a venit din Germania si ne-a spus ca este incântat de ce a vazut aici in Bacau. „Sunt pentru prima data aici, este frumos si este ceva nou pentru mine”, ne-a marturisit Brian. James Chute este originar din Havana, Cuba, dar acum traieste la Londra si a venit si el pentru prima data in România.

„Trebuie sa recunosc ca imi place foarte mult aici. In primul rând imi plac oamenii care sunt foarte prietenosi si nu pot trece cu vederea frumusetea fetelor”, ne-a spus râzând James. Si Joel Henry a venit de la Londra, la fel, si el fiind la prima vizita in Bacau.

„Primul lucru pe care pot sa vi-l spun este ca este foarte cald, iar lucrul asta ma indeamna sa-mi fac concediul aici. Desi am fost in Bucuresti câteva zile, trebuie sa spun ca-mi place mai mult Bacaul. E un oras mai mic, mai linistit, mai prietenos”, a fost explicatia lui Joel.

Dealtfel, toti trei au spus ca le-a placut atât de mult si ca vor veni de fiecare data când vor avea ocazia. Brian, James si Joel au participat la concursul de Slam Dunk, oferind publicului un adevarat spectacol. Tot la capitolul spectacol trebuie sa trecem in revista si demonstratia de baschet in fotoliu rulant sustinut in cea de-a II-a zi de trupa Motivation.

La capitolul premii, in primul rând trebuie spus ca, la fel ca in anii precedenti, câstigatoarea Bacau Streetball Challange va reprezenta România la concursul international de streetball de la Praga, Prague International Stretball, plus premiul de 1000 de euro.

Toti câstigatorii au primit anumite premii, intre care mai mentionam o bicicleta Pegas si un premiu obtinut din participarea publicului la tombola, premiu care a ajuns la echipa câstigatoare a categoriei juniori. Câstigatorii editiei a VI-a a Bacau Streetball Challange sunt:

Junior F-18 (feminin sub 18 ani): AllStar Targoviste

Junior M-18: Finala Triple Threat – The Snipers 21-9; Locul 3 – Easy Money Panda

Mixed (echipe mixte): Finala Radevils – Whatever 21-6; Locul 3: 3 (asa se numeste echipa).

Wheelers (baschet in scaun rulant): Finala Drifters – Dragsters 8-6

Open F+18 (senior F peste 18 ani): Finala Pacatoasele – AllStar 19-11

Open M+18: Finala: Rahiva’s Finest – Scoala veche Rou 21-15; Locul 3: Leii

Alte articole