Peste 140 de abateri de la normele rutiere au fost constatate de polițiști rutieri în două ore și jumătate, cadrul unei acțiuni desfășurată în municipiul Bacău. Acțiunea a avut ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră, prin depistarea participanților la traficul rutier care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.

La data de 14 ianuarie polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier Bacău au acționat în intervalul orar 09.30-12.00, pe principalele artere rutiere ale municipiului Bacău, pentru combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere.

Polițiștii rutieri au urmărit conșiențizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație și necesitatea adoptării unui comportament preventiv de către toți participanții la traficul rutier.

PUBLICITATE

În cele două ore și jumătate de acțiune cei 33 de polițiști din teren au constatat 144 de abateri de la normele rutiere, aplicând tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.855 de lei.

Astfel, s-au luat măsuri sancționare contravențională față de 32 de conducători auto depistați în timp ce conduceau autovehicule cu viteză mai mare decât limita prevăzută pentru sectorul de drum pe care se deplasau, față de 13 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversare, față de 17 pietoni depistați în timp ce traversau arterele rutiere prin loc nepermis, restul fiind pentru alte abateri.

De asemenea, față de 14 conducători auto s-a luat măsura reținerii permisului de conducere, iar în trei cazuri s-a luat măsura retragerii certificatelor de înmatriculare.

“Recomandăm conducătorilor de vehicule să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni, dar și în zonele unde observă un aflux mare de persoane, precum și la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun.

DSC01426

Totodată, atragem atenţia asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România” – se arata intr-un comunicat primit la redactie.

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi luneta maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine.

Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conducători auto! În condiţii de zăpadă si polei, folosiţi cu precădere frâna de motor!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Bravo. Urmeaza actiunea impotriva golanilor care se numesc taximetristi. Niste ratati care nu au realizat nimic in viata, betivi si needucati, care conduc niste harburi in care pute, iar de condus, mai bine stie sa conduca ultima toanta blonda.

    • Nu va urma nici o actiune contra taxi….de când exista taximetrie in Bacau ,acestia nu respecta nici o regula de circulatie.Daca ar fi fost vreodată sanctionati s-ar fi văzut o schimbare de conduita.

    • Ar trebui introdusa o lege pt taxiuri si maxi-taxi care sa specifice ca taxiurile trebuie sa aiba o anumita vechime de max 5 ani, tinandu-se seama ca sunt mijloace de transport si trebuie sa aiba siguranta cat si conditii civilizate. Ca si in cazul licitatilor pt trasee unde vechima masinilor nu poate fi mai mare de 5 ani.

  2. dar pe mitocanii care blocheaza statiile de autobuz nu-i vede nimeni?a se vedea la gara sau pe energiei cum stau parcate diverse harburi pe marcajul statiei de autobuz…
    de fapt traim intr-un oras bolnav,sub domnia lui stavarake fiecare face absolut ce vrea…

LĂSAȚI UN MESAJ