„Bacău Fest Monodrame” a intrat în circuitul internaţional, fiind membru al IMF al ITI (International Monodrama Forum of the International Theatre Institute). O premieră pentru Bacău, un proiect de succes realizat de Eliza Noemi Judeu – managerul Teatrului Municipal „Bacovia”, Doru Mareş și Ivona Lucan – secretari literar ai teatrului.

„Prezenţa doamnei Nina Mazur, teatrolog, dramaturg, membră de marcă a IMF al ITI, în juriul festivalului de Recitaluri Dramatice «Bacău Fest Monodrame» a fost de ajuns pentru a putea considera importanţa acestuia, ca fiind de un real interes pentru comunitatea artistică din România. Astfel, s-a trimis o cerere de integrare a festivalului băcăuan în circuitul internaţional, cu «acte în regulă». În principiu, cererea a fost acceptată, Teatrul Municipal «Bacovia» aducând dovezi consistente, atât asupra istoricului festivalului, cât şi a valorilor cultural artistice pe care le-a impus.”
Eliza Noemi Judeu, managerul Teatrului Municipal „Bacovia” Bacău

În acest context, noua provocare a organizatorilor „Bacău Fest Monodrame” pentru ediţia din 2019 este de a demonstra faptul că își merită și această titulatură, aceea de „Festival Internaţional”. „Fireşte, se vor produce câteva schimbări, dar scopul va fi acelaşi: de a pune în prim plan, Arta Actorului”, a mai spus managerul Eliza Noemi Judeu.