– pe 20 iulie, odata cu praznuirea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului, aviatorii bacauani sarbatoresc Ziua Aviatiei Române si a Fortelor Aeriene
Militarii de la Baza 95 Aeriana Bacau au marcat pe 20 iulie – Ziua Aviatiei Române si a Fortelor Aeriene si i-au comemorat pe aviatorii cazuti la datorie.

Evenimentul a fost restrâns si s-a desfasurat doar la nivel de unitate. Cadrele militare au asistat la primele ore ale diminetii la un ceremonial militar si religios, dupa care au depus coroane de flori la bustul cpt. Aviator Alexandru Serbanescu.

La activitate a participat si cdor. (r) Victor Berca, reprezentantul Fundatiei “Erou capitan aviator Alexandru Serbanescu” filiala Bacau. In zi festiva, 27 de cadre au fost avasate in urmatorul grad.

PUBLICITATE

[wonderplugin_gallery id=”631″]

“La finalul manifestarii au fost avansati in grad, la termen, 17 sublocotenenti la gradul de locotenent, noua maistri militari clasa a V-a la gradul de maistru militar clasa a IV-a si un sergent a primit gradul de sergent major”, declara lt. Adrian Cocea, ofiter de relatii publice la Baza 95 Aeriana Bacau.

Imn Baza 95 Aeriană Bacău

Imnul Bazei 95 Aeriană Bacău.

”Drumul spre casă, misiune de suflet aleasă!”

Posted by Baza 95 Aeriană Bacău on Friday, July 15, 2016

Chiar daca anul acesta au lipsit demonstratiile aeriene pe cerul orasului, pilotii bacauani ne-au reprezentat la show-urile aeriene desfasurate la nivel national. (Ramona Ionescu)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Păcat! Se merita o ceremonie publica asa cum au parte toate armele. Dl Primar nu era disponibil? Cum incurajam tânăra generație sa aprecieze soldații țării? Doar politistii si jandarmii exista?

  2. “Doar” ceremonialuri? Nu cumva au sarbatorit cu o noapte inainte, cand in loc de liniste s-a auzit doar zgomot de avioane si elicoptere? Nici un gand rau pentru piloti, sunt admirabili, dar chiar nu se poate gasi o solutie sa nu mai vuiasca orasul de zgomot de motoare, mai ales noaptea?

LĂSAȚI UN MESAJ